Nädala menüü

NÄDALAMENÜÜ | 25.–1. detsember: valmistume jõulumaitsetega esimeseks advendiks 

Jane Maastik, 29. november 2019, 09:44
Talvine praadFoto: PantherMedia/Scanpix
Jõuluaeg on alanud. Sellepärast võib ka oma menüüle natuke rohkem jõulumaitset anda. Toite aitavad eriliseks muuta erinevad aromaatsed vürtsid – kaneel, muskaat ja kardemon. Neid võib huvitava maitsenüansi saamiseks lisada nii kohvile, teele, kakaole, magustoitudesse kui ka smuutidesse. Lisaks tõhustavad nad ainevahetust ja tekitavad külmal ajal kehas sooja tunnet. 

ESMASPÄEV
Energiat kokku: 2010 kcal

Hommikusöök
Bataadismuuti ( 1/2 portsjon ehk 275g )
Apelsini-kaerahelbepuder banaaniga ( 1/3 portsjon ehk 330g )

Vahepala
2 mandariini
10 mandlit

Lõunasöök
Pastasalat tuunikala, brokoli ja oliividega ( 1 portsjon ehk 360g )
Köögivilja-õunasalat ( 1 portsjon ehk 100g )

Vahepala
Melon 200g

Õhtusöök
Brokolipüreesupp seemnetega ( 1 portsjon ehk 400g )
1 viil täisteraleiba

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

TEISIPÄEV
Energiat kokku: 1987 kcal

Hommikusöök
Pariisi võileib ( 1 portsjon ehk 240g )

Vahepala
2 mandariini
10 mandlit

Lõunasöök
Brokolipüreesupp seemnetega ( 1 portsjon ehk 400g )
1 viil täisteraleiba

Vahepala
Melon 200g

Õhtusöök
Kartuli-kõrvitsapuder Bologna kastmega ( 1 portsjon ehk 435g )
Hapukapsas tsitrustega ( 1/2 portsjon ehk 90g )

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

KOLMAPÄEV
Energiat kokku: 1954 kcal

Hommikusöök
Cobbo-salat fetaga ( 3/4 portsjon ehk 290g )

Vahepala
2 mandariini
10 mandlit

Lõunasöök
Kartuli-kõrvitsapuder Bologna kastmega ( 1 portsjon ehk 435g )
Hapukapsas tsitrustega ( 1/2 portsjon ehk 90g )

Vahepala
Melon 200g

Õhtusöök
Kanafilee tomatiga ( 3/4 portsjon ehk 300g )
Keedetud täisterariis 100g
Tomat 80g

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

NELJAPÄEV
Energiat kokku: 1946 kcal

Hommikusöök
Tatrasalat praemunaga ( 1 portsjon ehk 350g )
1 viil täisteraleiba

Vahepala
2 mandariini
10 mandlit

Lõunasöök
Kanafilee tomatiga ( 3/4 portsjon ehk 300g )
Keedetud täisterariis 100g
Tomat 80g

Vahepala
Melon 200g

Õhtusöök
Koorene maksakaste sinepiseemnetega ( 1 portsjon ehk 175g )
Keedetud kartul 100g
Jaapani kurgisalat ( 1/2 portsjon ehk 120g )

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

REEDE
Energiat kokku: 2009 kcal

Hommikusöök
Magus kaerakruubipuder õuntega ( 2 portsjon ehk 320g )
1 banaan

Vahepala
2 mandariini
10 mandlit

Lõunasöök
Koorene maksakaste sinepiseemnetega ( 1 portsjon ehk 175g )
Keedetud kartul 100g
Jaapani kurgisalat ( 1/2 portsjon ehk 120g )

Vahepala
Melon 200g

Õhtusöök
Köögiviljasupp peaaegu pelmeenidega ( 4/5 portsjon ehk 400g )
1 viil täisteraleiba

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

LAUPÄEV
Energiat kokku: 2004 kcal

Hommikusöök
Kikerherne ja chorizo panniroog munadega ( 3/4 portsjon ehk 300g )
1 viil sepikut
Tillivõie ( 1/2 portsjon ehk 20g )

Vahepala
2 mandariini
10 mandlit

Lõunasöök
Köögiviljasupp peaaegu pelmeenidega ( 4/5 portsjon ehk 400g )
1 viil täisteraleiba

Vahepala
Melon 200g

Õhtusöök
Külma aja mulgipuder ( 1 portsjon ehk 450g )
Peedisalat kurgi ja sibulaga ( 1/2 portsjon ehk 100g )
1 verivorst 50g

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

PÜHAPÄEV
Energiat kokku: 1999 kcal

Hommikusöök
Tatrapuder hapukoore, singi ja munaga ( 3/5 portsjon ehk 330g )

Vahepala
2 mandariini

Lõunasöök
Külma aja mulgipuder ( 1 portsjon ehk 450g )
Peedisalat kurgi ja sibulaga ( 1/2 portsjon ehk 100g )

Vahepala
NÄDALA KOOK | Õrna kardemonimekiga õuna-martsipanikook
1/2 tükki ehk 75g

Õhtusöök
Karrine lillkapsa-kartulisupp ( 1 portsjon ehk 390g )
2 viilu täisteraleiba
Munajuust ( 1/20 portsjon ehk 40g )

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

Samal teemal

18. november 2019, 07:51
NÄDALAMENÜÜ | 18.–24. november: tervislikud, maitsvad ja vöösõbralikud toidud peedist
11. november 2019, 07:50
NÄDALAMENÜÜ | 11.–17. november: vürtsikad toidud annavad elule maitset ja sooja
6. november 2019, 07:52
NÄDALAMENÜÜ | 4.–10. november: maitsvalt tasakaalustatud ja tervislik toit
1. november 2019, 18:17
EKSPERIMENT: viis peotäit puu- ja köögivilju päevas! Tehtav või mitte?