TatrapuderFoto: Sandra Urvak
Hommikusöögi retseptid
4. juuni 2012, 05:56

Tatrapuder hapukoore, singi ja munaga

Kunagi, kui Sepamaa talu alles ostsime, oli Kastna külas veel pood, kus heal juhul müüdi vorsti, saia, leiba, sprotikonservi ja tatart. Kuna olime ”linnast”, siis minu emale tatart ei müüdud. Meil ju kõike niigi palju! Ema siis saatis meid, lapsi, poodi, et äkki meile müüakse. Küsisime Poe-Tädilt 2 kilo tatart. Ta hakkas õelalt naerma: ”Milleks teile nii palju tatart? Mida te sellega teete? Teil ju pole loomi!” Me ei saanud üldse aru, mis loomades ta räägib… Ütlesime, et ikka söögiks. Selgus, et tema söödab tatart loomadele. Lõpuks jõudsime kompromissini, et Poe-Tädi müüb meile tatart käepärase kotitäie. Kott tatart täis, tõstis ta kauba kaalule – ja läks näost lillaks. Kotis oli 2,5 kilo tatart! Ahnus ajab ikka upakile küll! 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2.5 dl Tatar
2.5 dl Vesi
3 tk Kuivatatud tomat
2 küünt Küüslauk
3 spl Oliiviõli
200 g Sink
2 tk Sibul
2 tk Muna
SERVEERIMISEKS
2 tk Tomat
Aedtill
Roheline sibul
100 -200 g Hapukoor
Sool
Must pipar
2 - 3 tk Tomat

Valmistamine
Rösti tatar kuumal pannil korraks läbi. Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa pressitud küüslauguküüned, viilutatud kuivatatud tomatid ja röstitud tatar. Pruunista pisut ja kalla peale vesi. Keeda, kuni tatar on pehme, kuid mitte liiga pudru. Tatar peab jääma parajalt krõmps ja sõmer. Soovi korral maitsesta soolaga. Aga ettevaatlikult, sest kuivatatud tomatid annavad ise paraja soolasuse.
Kuumuta pannil õli ning prae viiludeks lõigatud sink ja sibul mõnusalt pruuniks. Lükka sibula ja singiviilud panni serva ja prae keskel munad. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri tatar hapukoore, praetud sibula, singi, munade ja värske tomatiga. Peale puista ohtralt maitserohelist. Roog sobib mehisemaks hommikusöögiks.