Gluteenivabad retseptid

Kikerherne ja chorizo panniroog munadega 

Tuuli Mathisen, 12. oktoober 2015, 04:48
Kikerherne ja chorizo panniroog munadegaFoto: Tuuli Mathisen
Kikerherned koos küüslaugu, tomati ja vürtsika chorizo’ga on mõnusalt ergastav hommikune ärataja. Toitev ja maitsev üheaegselt. Kikerherneid võib ise keeta, kuid siis oleks vaja need juba eelmisel päeval valmis teha. Lihtsam on kasutada konserveeritud kikerherneid, mis tuleks eelneval lihtsalt nõrutada.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
150 g Chorizo
4 tk Hakitud küüslauguküüs
400 g Kikerherned kurnatuna
200 g Kirsstomatid
2 tk Muna
Basiilikulehed
Sidrunimahl
Parmesan
Sool
Must pipar
Õli praadimiseks
Riivitud sidruni koor soovi korral

Valmistamine
1. Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Kuumuta chorizo’t pannil mõned minutid. Lisa küüslauk ja sidrunikoor ning kuumuta mõne minuti jooksul läbi.
2. Tee tomatitele sisselõige ja pressi veidi tomatimahla välja. Seda võib teha sõelal. Kalla tomatid ja kurnatud kikerherned pannile ning prae paari minuti jooksul läbi.
3. Löö pannile muna ja lase küpseda paraja küpsusastmeni. Lisa basiilikulehed ja sidrunimahl. Viimistle maitse soola ja pipraga.
4. Jaga portsud taldrikutele ja tõsta igale portsjonile üks muna. Puista peale riivitud parmesani ja soovi korral ka riivitud sidrunikoort.