Küpsetised

NÄDALA KOOK | Õrna kardemonimekiga õuna-martsipanikook (1)

Pille Enden, 22. november 2019, 13:36
Õrna kardemonimekiga õuna-martsipanikook Foto: Jaan Heinmaa
Hapukatest eestimaistest õuntest saab parima õunakoogi ja just sellises lihtsas koogis saavad nad särada. Kademoni on tunda õrnalt, aga martsipanimaitse on on üsna tugev. Üks õige maiasmokk paneb peale veel suureportsu peene nimega vaniljemaitselist magusat vahukoort.

Koostisosad
2 tk Suur muna
1.5 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Purustatud kardemon
200 g Riivitud mandlimass
4 tk Suur õun
1 dl Hakitud mandlid
75 g Külm või (pluss vormi määrimiseks)
CHANTILLY KREEM
1 tk Vanillikaun
3 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Tuhksuhkur

Valmistamine

10tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri vorm võiga.

2. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber, kardemon ja riivitud mandlimass. Sega munasegusse ja vala vormi.

3. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õhukesteks viiludeks. Torka viilud tainasse. Raputa hakitud mandleid ja lõika juustunoaga õhukesed võiviilud peale. Küpseta 35-40 minutit.

4. Poolita vanillikaun ja kraabi seemned välja, pane mikserikannu. Kalla peale vahukoor ja tuhksuhkur, vahusta tugevaks vahuks. Serveeri koogi juurde.