Kartuli-kõrvitsapuder Bologna kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
24. august 2015, 03:28

Kartuli-kõrvitsapuder Bologna kastmega

Lisa kartulipudru hulka kõrvitsat või brokolit, nii saad eri maitse ja värviga vormiroogi. Küpseta vormiroog neljas väikses portsjonivormis või ühes suures. Selle retsepti järgi valmistatud itaaliapärane hakklihakaste sobib hästi ka värskelt keedetud pastaga, alati ei peagi seda vormiroaks vormistama.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + 35 minutit ahjus

Koostisosad
BOLOGNA KASTE
400 g Seguhakkliha
1 tk Suur sibul
1 tk Porgand
1 tk Varsseller
1 spl Õli praadimiseks
Sool
Must pipar
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Loorberileht
1 tl Kuivatatud tüümian
400 g Purustatud tomatid
2 dl Puljong
KARTULI-KÕRVITSAPUDER
600 g Kartulid
200 g Kõrvits või brokoli
1 tk Muna
2 spl Või
0.5 dl Värskelt riivitud juust
1 tl Sool
Värske tüümian kaunistuseks

Valmistamine
1. Koori ja haki sibul ja porgand. Haki ka sellerivars ja pruunista köögivilju pannil või malmpoti põhjas õlis. Lisa hakkliha ja pruunista segades seegi. Maitsesta segu soola ja pipraga. Lisa purustatud küüslauguküüned, loorberileht, tüümian, purustatud tomatid ja puljong. Kuumuta segades keemiseni ja lase nõrgal kuumusel podiseda u 25 minutit.
2. Pane ahi sooja 225 kraadi juurde.
3. Koori kartulid ja kõrvits, lõika kuubikuteks. Keeda kaane all soolaga maitsestatud väheses vees pehmeks. Nõruta keeduvesi, hoia 1 dl sellest pudru jaoks alles. Tambi kartulid pudruks, lisa 0,5–1 dl kuuma keeduvett.
4. Sega hulka ka muna, või ja riivitud juust, maitsesta vajadusel soolaga.
5. Jaga hakklihakaste vormi(de) põhja ja kata pudruga. Küpseta ahjus u 10 minutit ja serveeri. Kaunista värskete mündilehtedega.