Kiudainerikkad toidud

Pastasalat tuunikala, brokoli ja oliividega 

Tuuli Mathisen, 2. oktoober 2017, 04:30
Pastasalat tuunikala, brokoli ja oliividegaFoto: Tuuli Mathisen
Tuunikalale ja pastale sekundeerivad paprika, oliivid ja brokoli. Ilus värviline kausitäis maitsvat salatit saab viimase lihvi juustukastmest.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Lühike pasta (nt penne, macaroni, fusilli vm)
200 g Tuunikalakonserv õlis (nõrutatuna, konserviõli kasuta ära salatikastmes)
100 g Tumedad kivideta oliivid
200 g Brokoliõisikud
1 tk Suur tükeldatud paprika
1 tk Punane poolratasteks tükeldatud sibul
SALATIKASTE
2 dl Majonees
1 tk Küüslauguküüs
50 g Riivitud parmesan
Tuunikalakonservi õli
Sool
Must pipar
Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine
1. Keeda pastat vastavalt pakendi juhenditele soolaga maitsestatud vees. Kurna ning jahuta külma vee all. Jahuta.
2. Keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees umbes 4 minutit. Kurna ning jahuta kiirelt jääkülma vee all.
3. Tõsta jahtunud pasta ja brokoli kaussi ning lisa tuunikala, oliivid, paprika ja sibul.
4. Töötle blenderis või purustajas salatikastme komponendid ühtlaseks ja kalla siis salatile. Sega läbi ning vajadusel maitsesta salatit veel soola, pipra ja sidrunimahlaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee