Nädala menüü

NÄDALAMENÜÜ | 20.–27. aprill: vikerkaarekarva toidud teevad terveks ja ilusaks 

Jane Maastik, toitumisnõustaja, 20. aprill 2020, 07:50
Foto: Unsplash
Tänapäeval on aastaringselt poe- või turuletil olemas peaaegu kõik loodusannid. Ka need, mida oleme harjunud loodusest sügisel varuma. Selline valik aitab igapäevamenüüsse vaheldust ja põnevust tuua, aga ka erinevaid toitaineid. Kevadel, veel enne kui loodus täielikult ärkab, on oluline, et lisaksime oma menüüsse võimalikult palju erivärvi toiduaineid. Nii kindlustame organismi piisava koguse vajalike vitamiinide ja mineraalidega.

ESMASPÄEV
Energiat kokku: 2000 kcal

Hommikusöök
Suitsulõheomlett ( 1/2 portsjon ehk 175g )
1 viil täisteraleiba
Värske kurgi salat 100g

Lõunasöök
Soe tomatisalat lehtkapsa ja musta riisiga ( 1 portsjon ehk 360g )

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Veisekeel sinepi-mädarõikakastmes ( 1/2 portsjon ehk 235g )
Keedetud täisterariis 150g
Paprika-õunasalat ( 1/10 portsjon ehk 120g )

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

TEISIPÄEV
Energiat kokku: 2074 kcal

Hommikusöök
Hirsipuder rabarberi ja pähklitega ( 1 portsjon ehk 280g )
Apelsinimahl 200ml

Vahepala
2 kiivit

Lõunasöök
Veisekeel sinepi-mädarõikakastmes ( 1/2 portsjon ehk 235g )
Keedetud täisterariis 150g
Paprika-õunasalat ( 1/10 portsjon ehk 120g )

Õhtusöök
Juurvilja-juustuvorm ( 1 portsjon ehk 450g )
Tomat 100g

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

KOLMAPÄEV
Energiat kokku: 1906 kcal

Hommikusöök
Hommikuomlett juustu ja rohelise sibulaga ( 1,5 portsjon ehk 225g )
1 viil täisteraleiba

Vahepala
2 kiivit

Lõunasöök
Juurvilja-juustuvorm ( 1 portsjon ehk 450g )
Tomat 100g

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Lillkapsapüreesupp punaste läätsedega ( 1 portsjon ehk 425g )
2 viilu sepikut

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

NELJAPÄEV
Energiat kokku: 1985 kcal

Hommikusöök
Hõrk sparglipitsa ( 1/2 portsjon ehk 225g )

Vahepala
2 kiivit

Lõunasöök
Lillkapsapüreesupp punaste läätsedega ( 1 portsjon ehk 425g )
2 viilu sepikut

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Kevadine pasta spargli, herneste, spinati, prosciutto ja toorjuustuga ( 1 portsjon ehk 420g )
Salat rohelistest köögiviljadest 100g

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

REEDE
Energiat kokku: 1990 kcal

Hommikusöök
Kliijook kiirel hommikul ( 1/2 portsjon ehk 265g )
Kaerahelbepuder viigimarjadega ( 1/2 portsjon ehk 200g )

Vahepala
2 kiivit

Lõunasöök
Kevadine pasta spargli, herneste, spinati, prosciutto ja toorjuustuga ( 1 portsjon ehk 420g )
Salat rohelistest köögiviljadest 100g

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Sinepirohke kalasupp ( 3/4 portsjon ehk 500g )
2 viilu sepikut

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

LAUPÄEV
Energiat kokku: 2011 kcal

Hommikusöök
Kodujuustu-õunapannkoogid ( 1/2 portsjon ehk 320g )
Moos 30g

Vahepala
2 kiivit

Lõunasöök
Sinepirohke kalasupp ( 3/4 portsjon ehk 500g )

Vahepala
1 pirn

Õhtusöök
Hirsitäidisega juustune muskaatkõrvits seentega ( 1 portsjon ehk 485g )

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

PÜHAPÄEV
Energiat kokku: 1982 kcal

Hommikusöök
Tatrasalat praemunaga ( 1 portsjon ehk 350g )

Vahepala
2 kiivit

Lõunasöök
Hirsitäidisega juustune muskaatkõrvits seentega ( 1 portsjon ehk 485g )

Vahepala
Kolme muna

Õhtusöök
Rabarberimarinaadis seakarbonaad naadi-kartulivormiga ( 3/5 portsjon ehk 300g )
Granaatõuna-kurgisalat ( 1/2 portsjon ehk 75g )

Vahepala
Porgand 100g
Keefir 200ml

Samal teemal

13. aprill 2020, 09:36
NÄDALAMENÜÜ | 13.–19. aprill: südame tööd toetavad toidud
6. aprill 2020, 09:04
NÄDALAMENÜÜ | 6.–12. aprill: lihavõttenädala turgutavad ja vitamiinirikkad road
1. aprill 2020, 16:28
NÄDALAMENÜÜ | 30. märts – 5. aprill: valmistamist ootavad vanad head kodused road
23. märts 2020, 07:06
NÄDALAMENÜÜ | 23.–29. märts: lihtsad toidud, mille abil võidelda viirustega