Rabarberimarinaadis seakarbonaad naadi-kartulivormigaFoto: Siim Vahur
Lõunasöögi retseptid
30. mai 2012, 06:51

Rabarberimarinaadis seakarbonaad naadi-kartulivormiga

Esimesed naadid on maitsvad nagu kevad ise. Suurte naatide varjus kasvavad pisemad naadid on aga magusad, et mitte öelda pisut imala mekiga. Kui sul pole plaanis neid kohe pirukasse saata, korja pikema varrega taimed ning pane need vaasi. Nii võid silmailu alles mõne päeva pärast pirukaks vormida.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 12 tundi liha marineerimiseks

Koostisosad
400 g Sea kaelakarbonaad
200 g Rabarber
3 spl Sidrunimahl
1 spl Pruun suhkur
Must pipar
Tšilli (soovi korral)
NAADI-KARTULIVORM
500 g Kartul
200 g Naat
2 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
2 dl Rõõsk koor 10%-line
3 dl Rõõsk koor 35%-line
Sidrunikoor
Sool
Must pipar
3 tk Muna (või 2 muna ja 2 munakollast)

Valmistamine
Haki pestud naadid peenemaks. Klopi kausis lahti munad ning lisa rõõsad koored. Viiluta kooritud kartulid, riivi sidrunilt koor, haki küüslauk peeneks ja lao esimene kiht võitatud vormi. Puista peale pipart, soola, hakitud küüslauku ja naadilehti. Lao teine kiht kartulit ja jätka, kuni kartuliviilud ja naadid on otsas. Vala üle muna-kooreseguga, purusta peale veel pipart ja soola ning pane ahju. Küpseta 180 ºC ahjus 40 minutit. Soovi korral võid peale raputada ka juustu, ent see pole oluline, sest täidis muutub kreemjaks ja juustuseks.
Liha pane hakitud rabarberi, sidrunimahla, pruuni suhkru ja tšillitükkidega marinaadi päev varem. Sobivad nii karbonaadi- kui ka guljašitükid. Enne grillimist võta liha külmikust välja, et see saavutaks toatemperatuuri. Grilli liha kiirelt ja tuliselt triibuliseks.
Kuni kartulivorm on ahjus ja liha valmistub grilliks, kuumuta pann võiga. Pruunista punase sibula sektorid, lisa herned, mõni tükk rabarberit ja Brüsseli kapsad. Keeruta neid pannil, kuni kapsas on pehme. Lõika kollane suvikõrvits viiludeks ning aseta grillile koos lihaga. Serveeri kõik korraga ja soojalt.