Kodumaine sinepirohke kalasuppFoto: Jüri Seljamaa
Kalatoitude retseptid
4. aprill 2016, 04:50

Sinepirohke kalasupp

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg kala fileerimise jäägid
2 l Vesi
400 g Kalafilee
2 spl Teraline sinep
2 spl Või
0.5 tk Pastinaak
1 tk Väiksem porgand
1 punt Värske till
Sidrunimahl
Sool
Soovi korral keedetud muna
Tillivarred, loorberilehed, terapipar

Valmistamine

1. Pane puhtaks pestud (eemalda vajadusel lõpused!) supikogu külma veega keema. Eemalda tekkiv vaht ning keeda siis vaevu värelevana kuni 25 minutit. Lisa keeduleemele maitseks tillivarsi, loorberit, terapipart vms. Seejärel kurna leem.

2. Sega kalatükid sinepiga läbi.

3. Sulata keedupoti põhjas või ning kuumuta selles mõni minut pastinaagiporgandikuubikuid. Vala peale kalaleem ja keeda, kuni viljad on peaaegu pehmed. Lisa kalakuubikud ning sega hästi läbi. Lase supil korra keema tõusta ja eemalda siis tulelt. Lisa hakitud till. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa pisut sidrunimahla või soola. Serveeri hakitud munaga.

HEA TEADA!

Poes müüdavad supikogud on hea võimalus soodsa hinnaga väärt leemematerjali saada. Ja nagu ikka – kalasupp

tuleb maitsvam, kui kala ennast väga kaua ei keeda. Siinne supp on tehtud lõhest ja forellist, kuid tuleb maitsev ka mis tahes muu kalaga.