Kalatoitude retseptid

Sinepirohke kalasupp 

Kaie Mei, 4. aprill 2016, 04:50
Kodumaine sinepirohke kalasuppFoto: Jüri Seljamaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg kala fileerimise jäägid
2 l Vesi
400 g Kalafilee
2 spl Teraline sinep
2 spl Või
0.5 tk Pastinaak
1 tk Väiksem porgand
1 punt Värske till
Sidrunimahl
Sool
Soovi korral keedetud muna
Tillivarred, loorberilehed, terapipar

Valmistamine

1. Pane puhtaks pestud (eemalda vajadusel lõpused!) supikogu külma veega keema. Eemalda tekkiv vaht ning keeda siis vaevu värelevana kuni 25 minutit. Lisa keeduleemele maitseks tillivarsi, loorberit, terapipart vms. Seejärel kurna leem.

2. Sega kalatükid sinepiga läbi.

3. Sulata keedupoti põhjas või ning kuumuta selles mõni minut pastinaagiporgandikuubikuid. Vala peale kalaleem ja keeda, kuni viljad on peaaegu pehmed. Lisa kalakuubikud ning sega hästi läbi. Lase supil korra keema tõusta ja eemalda siis tulelt. Lisa hakitud till. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa pisut sidrunimahla või soola. Serveeri hakitud munaga.

HEA TEADA!

Poes müüdavad supikogud on hea võimalus soodsa hinnaga väärt leemematerjali saada. Ja nagu ikka – kalasupp

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee