Hirsipuder rabarberi ja pähklitegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
3. märts 2014, 04:11

Hirsipuder rabarberi ja pähklitega

Hirsipuder pole meil just kõige populaarsem, kuid hapuka lisandiga tasub proovimist ka siis, kui ta lemmikute hulka ei kuulu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 dl Hirss
2 vart Rabarber
7.5 dl Vesi
50 g Või
100 g Kreeka pähklid
0.75 dl Pruun suhkur
Sool

Valmistamine

1. Loputa hirss kuuma veega, nõruta ja pane potti. Kalla peale liiter tulist vett, kuumuta keemiseni, lisa pisut soola. Hauta putru kaane all väiksel tulel 15 min.

2. Viiluta rabarberid, sega pudru hulka ja hauta veel 15 min. Sega hulka või, suhkur ja hakitud pähklid. Hoia kaane all veel 15 min.

HEA TEADA!

Rabarberi võid asendada ka külmutatud rabarberi või rabarberimoosiga (1 dl).