10 RETSEPTI LÕHEST: kasuta praegu odav kala nutikalt ja turvaliselt toitudes ära
Listeeriapaanikat ei tasu ka tunda, sest see bakter hävib 70 kraadi juures. Seetõttu on meie valikus just kuumutamist eeldavad road.
Klikka retseptil: Täidetud forell või lõhe
Terve kala kõhtu võib peita nii soolakaid päikesekuivatatud tomateid kui ka magusaid pirni- ja hapusid sidruniviile ning kala peekonirüüsse mähkides saad mahlase ja maitseka kalaroa. Serveeri küpset kala rikkalikul salatipadjal, mille kastmeks kasuta kala küpsemisleent.
Klikka retseptil: Rammusalt maitsekas köögivilja-suitsulõhesupp
Kasulikud rohelised köögiviljad ja rammusalt maitsekas kuumsuitsulõhe on selle lihtsa supi maitsvad koostisained. Soovi korral lisa krevette ja asenda 20% toidukoor rasvasema vahukoorega.
Klikka retseptil: Pannilõhe nelja vürtsiga
Roog, mis valmib kiiresti ja väga lihtsalt ning kasvõi otse sööjate silme all. Pannil valmistatud lõhe jääb tulisel pannil ja kiiresti küpsetades vaimustavalt mahlane. Vürtside kogus võib esmapilgul päris suur tunduda, kuid tegelikult klapib lõhe iseloomuliku maitsega suurepäraselt, seejuures on ka puhas kalamaitse täiesti alles.
Klikka retseptil: Lõhepirukas brokoliga
Sügavkülmutatud pärmilehttainas, paar muna ja koor aitavad kalajäägid muuta isuäratavaks lahtiseks pirukaks.
Klikka retseptil: Ahjulõhe majoneesiga
Mõnus soomepärane retsept, toitev ja kosutav.
Klikka retseptil: Ahjulõhe sidrunipipraga
Hapukas sidrun ja must pipar tõstavad lõhe uuele tasemele.
Klikka retseptile: Kookosekastmes hautatud lõhepalad
Pikantses Aasia-hõngulises kookosekastmes küpsenud õrnad lõhepalad viivad lihtsalt keele alla! Roa võrratut aroomi tundes kogunevad kööki igas vanuses sööjad.
Klikka retseptil: Tom kha lõhega
Kui soovid nii Tai-pärast toitu kui kala, siis see supp on mõlemat – ja väga maitsval moel. Teravad maitseelamused on garanteeritud, kui lisad supiportsjonile ka punaseid tšillirõngaid. Mahedama supi nautija võib tšillist lihtsalt loobud.
Klikka retseptil: Lõhe-kartulikotletid
Kalakotletid on ühed ütlemata mõnusad ampsud. Ketšup võib nende koostises panna ehk esialgu kulme kergitama, kuid mulle meeldib kerge magushapusus, mida sellest kotlettidesse tekib. Lisaks aitab ketšup koostisaineid siduda. Ma ei jää ootama ülejääke, vaid napsan igaks juhuks alati ahjulõhe juurest tükikese, et neid kotlette valmistada. Pätsikesed on ka laste lemmikud ning sulatanud neidki iseteadlikke, kes väidavad, et nad kala suu sissegi ei võta. Kuna koostisained on juba küpsetatud, läheb praadimine kiiresti.
Klikka retseptil: Lõhe kooreses brändikastmes
Selline ahjuroog ei jäta külmaks kedagi, ei oma peret ega külalisi. Lastepere naudiks seda ilma brändi lisamiseta.
Kommentaarid (0)