Kalatoitude retseptid

Täidetud forell või lõhe 

Tiina Lebane, 13. juuni 2019, 10:05
Täidetud forell või lõheFoto: Jaan Heinmaa
Terve kala kõhtu võib peita nii soolakaid päikesekuivatatud tomateid kui ka magusaid pirni- ja hapusid sidruniviile ning kala peekonirüüsse mähkides saad mahlase ja maitseka kalaroa. Serveeri küpset kala rikkalikul salatipadjal, mille kastmeks kasuta kala küpsemisleent. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Väike terve forell või lõhe (roogitud, pea ja sabaga)
10 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis, nõrutatud
Värsked tüümiani- või piparmündioksad
1 tk Suur pirn
1 tk Väike sidrun
6 tk Õhuke toorsuituspeekoni viil
Sool
Sidrunipipar

Valmistamine

1. Loputa kala kõht külma veega üle ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Puista kala kõhtu 0,5 tl soola ja samapalju sidrunipipart.

2. Nõruta päikesekuivatatud tomatid, lõika kääridega viiludeks ja aseta koos ürdivartega kala kõhtu. Koori pirn ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita sidrun, viiluta üks pool õhukeselt ja topi koos pirniviiludega samasse. Puista kalale pisut soola ja pigista teise sidrunipooliku mahl peale.

3. Keera peekoniviilud tihedalt kala ümber, nii et täidis kõhus püsiks, peites otsad kala alla. Aseta kala võiga määritud ahjuvormi ja küpseta umbes 30 minutit. Grillil küpseb kala paarikümne minutiga, seejuures jälgi, et peekoniribad liialt ära ei kõrbeks.

4. Serveeri kuumalt koos meelepärase värske salatiga. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee