Kalatoitude retseptid

Pannilõhe nelja vürtsiga 

Tiina Lebane, 29. jaanuar 2019, 12:42
Foto: Jaan Heinmaa
Roog, mis valmib kiiresti ja väga lihtsalt ning kasvõi otse sööjate silme all. Pannil valmistatud lõhe jääb tulisel pannil ja kiiresti küpsetades vaimustavalt mahlane. Vürtside kogus võib esmapilgul päris suur tunduda, kuid tegelikult klapib lõhe iseloomuliku maitsega suurepäraselt, seejuures on ka puhas kalamaitse täiesti alles. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
900 g Lõhefilee
Sool
Must pipar
1 spl Jahvatatud koriander
0.5 tl Jahvatatud nelk
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Riivitud muskaatpähkel
1 spl Neutraalse maitsega õli
Või
Meelepärane salatimaterjal lisandiks (paksoi, värske spinat, tšilli vm)

Valmistamine
1. Eemalda lõhefileelt nahk, maitsesta kala mõlemalt poolt soola ja pipraga ning lõika 4 ühesuuruseks tükiks. Sega vürtsid omavahel ja jaga võrdselt kalatükkidele, patsuta käega, et peenike puru paremini kala külge kinnituks.
2. Aja pann kuumaks, pane peale õli ja või ning kuumuta korralikult. Tõsta kalatükid pannile kuuma õli-võisegusse vürtsidega külg allpool ja prae 2–3 minutit või kuni näed, et vürtsikiht on mõnusalt krõbe ja küps. Keera kalatükid ringi ja prae ka teiselt poolt 2–3 minutit. Selle aja jooksul küpsevad läbi ka paksemad kalatükid, nii et kõhnemate puhul peaksid küpsetamisaega isegi vähendama.
3. Tõsta küpsed kalatükid taldrikutele, keeruta salatimaterjali paar minutit pannil kuumas õlis, jaga kala kõrvale ning serveeri kohe. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee