Kookosekastmes hautatud lõhepalad
Kalatoitude retseptid
16. jaanuar 2017, 05:44

Kookosekastmes hautatud lõhepalad

Pikantses Aasia-hõngulises kookosekastmes küpsenud õrnad lõhepalad viivad lihtsalt keele alla! Roa võrratut aroomi tundes kogunevad kööki igas vanuses sööjad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 ml Kookospiim
1 tk Sidrunheinavars
5 cm Ingverijupp
2 tk Laim
1 spl Tai-pärane kalakaste
1 spl Suhkur
3 tk Roheline sibulavars
800 g Lõhefilee
1 spl Seesamiseemned

Valmistamine
1. Riivi laimide koor ja pressi mahl välja. Haki sidrunheina sisemine osa peeneks. Koori ingver ja lõika õhukesteks viiludeks.
2. Vala potti kookospiim ning lisa laimi koor ja mahl, hakitud sidrunhein, ingveriviilud, kalakaste, suhkur ja rohelise sibula tükid. Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni ja tõsta tulelt.
3. Vahepeal patsuta kala paberiga kuivaks, lõika neljaks võrdseks osaks ja tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Jõuad ka seesamiseemned õrnalt kuldseks röstida. Vala kuum kookosekaste kalale ja küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 10–12 minutit.
4. Puista küps roog üle röstitud seesamiseemnetega ja kaunista roheliste sibulavarte või muu meelepärase rohelisega. Lisandiks sobivad hästi jasmiiniriis ja aurutatud köögiviljad.