Ahjulõhe majoneesigaFoto: Hele-Mai Alamaa
Kalatoitude retseptid
18. september 2017, 03:54

Ahjulõhe majoneesiga

Katie ameeriklasest isa, endine diplomaat, veedab oma pensionipõlve juba aastaid Soomes ja Katie käib oma perega tal tihti külas. Just isa kaudu on pere toidulauale jõudnud meilegi nii tuttav ahjulõhe majoneesiga. Šveitsis kasutab Katie roa valmistamisel Dijonnaise-nimelist toodet, kus kreemjas Dijoni sinep on juba enne purki panemist segatud rammusa majoneesiga ühtlaseks kastmeks, ent muidugi saab sinepimajoneesikastme ka ise kokku segada.

Kogus: kuuele

Koostisosad
600 g Forelli- või lõhefilee
Sool
Must pipar
Värskelt pressitud sidruni mahl
KATE
2 dl Majonees
1 spl Sinep
3 spl Hakitud värske till
Sool
Must pipar
Värskelt riivitud sidruni koor

Valmistamine
1. Eemalda kalafileelt pindmised luud. Tõsta filee ahjuvormi, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
2. Sega omavahel majonees, hakitud till ja sinep, maitsesta soola, pipra ja sidrunikoorega. Määri majoneesikaste kalafileele.
3. Kata vorm pealt fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit. Eemalda foolium umbes 5 minutit enne küpsemisaja lõppu, et vormiroog saaks kauni jume.
HEA TEADA! Kui armastad sidrunipipart, siis kasuta kala ja kastme maitsestamiseks hoopis seda. Kui sidrunipipar (nt Meira) on soolavaba, siis lisa ka veidi soola.