Ahjulõhe majoneesiga
Kogus: kuuele
Koostisosad
600 g Forelli- või lõhefilee
Sool
Must pipar
Värskelt pressitud sidruni mahl
KATE
2 dl Majonees
1 spl Sinep
3 spl Hakitud värske till
Sool
Must pipar
Värskelt riivitud sidruni koor
Valmistamine
1. Eemalda kalafileelt pindmised luud. Tõsta filee ahjuvormi, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
2. Sega omavahel majonees, hakitud till ja sinep, maitsesta soola, pipra ja sidrunikoorega. Määri majoneesikaste kalafileele.
3. Kata vorm pealt fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit. Eemalda foolium umbes 5 minutit enne küpsemisaja lõppu, et vormiroog saaks kauni jume.
HEA TEADA! Kui armastad sidrunipipart, siis kasuta kala ja kastme maitsestamiseks hoopis seda. Kui sidrunipipar (nt Meira) on soolavaba, siis lisa ka veidi soola.
Kommentaarid (0)