Küpsetised

Lõhepirukas brokoliga 

Mari-Liis Ilover, 25. november 2017, 05:50
Lõhepirukas brokoliga Mari-Liis Ilover
Sügavkülmutatud pärmilehttainas, paar muna ja koor aitavad kalajäägid muuta isuäratavaks lahtiseks pirukaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Pärmilehttainas
150 g Küpsetatud lõhe
60 g Brokoliõisikud (võivad olla külmutatud, kuid sel juhul sulata enne)
30 g Riivitud juust + paar supilusikatäit peale raputamiseks
2 tk Muna
2 dl Toidukoor 20% (sobib ka 10% või 35% koor)
Sool

Valmistamine

1. Rulli sulanud pärmilehttainas õhemaks kettaks. Tõsta see 20-sentimeetrise läbimõõduga madalamate servadega pirukavormi, nii et ka servad oleksid tainaga kaetud. Lõika taina ülejäägid ära.

2. Tõsta põhjale lõhetükid ja brokoliõisikud. Puista peale juust. Klopi munad lahti ja vispelda koorega kokku. Maitsesta soolaga. Vala vormi ja puista peale riivitud juustu. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

HEA TEADA!

Kui sul on suurem või sügavam vorm, siis võta 3 muna ja 3 dl koort, muud kogused võivad jääda samaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee