Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 dl Pikateraline riis
1 l Vesi
1 tl Puljongipulber
250 ml Kreemjas kookospiim
200 g Värsked poolitatud šampinjonid
4 cm Kooritud ja tükeldatud ingveri jupp
1 tk Kooritud ja tükeldatud sidrunheinavars
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 spl Pruun suhkur
2 tl Aasia-pärane kalakaste
400 g Nahata lõhefilee
1 tk Hiina lehtkapsas (paksoi)
1 tk Soovi korral viilutatud tšillikaun
2 peotäit Värske koriander ja basiilik
Valmistamine
1. Lase riis väikeses potis külma veega keema ning jäta 15 minutiks hauduma.
2. Lase vesi supipotis keema, lahusta selles puljongipulber ning lisa kookospiim, seened, ingver, sidrunhein, laimimahl, pruun suhkur ja kalakaste.
3. Kui supp on keema tõusnud, keera kuumus madalamaks. Pane terve lõhefilee supi sisse ja hauta 10 minutit. Seejärel tõsta kala taldrikule, eralda keskmise suurusega tükkideks ja tõsta kõrvale.
4. Lisa supile paksoi lehed ja varred ning hauta 1 minut, kuni varred on õrnalt krõmpsud. Lisa keedetud riis ja keera kuumus täiesti maha. Lase supil 10 minutit kuumal pliidil tõmmata. Jaga supp taldrikutesse. Tõsta keskele lõhetükid, tšillirõngad, rohelised ürdilehed ja söö kohe.
Kommentaarid (0)