Lõhe-kartulikotletid
Koostisosad
250 g Küpsetatud lõhe
300 g Keedetud ja kooritud kartulid
1 spl Ketšup
1 spl Sinep
1 tk Muna
Hakitud till
1 peotäis Külmutatud herned
Sool
Nisujahu
Praadimiseks õli
Valmistamine
8 tk
1. Vajuta kala kahvliga helbeliseks. Riivi keedetud kartulid. Sega omavahel lõhetükikesed, riivitud kartul, ketšup, sinep, lahtiklopitud muna, hakitud till ja külmutatud herned. Maitsesta segu soolaga.
2. Vormi käte vahel 8 ümarat 1 sentimeetriv paksust pätsikest. Hoia neid 30 minutit taldrikul külmkapis, et need praadimisel paremini koos hoiaksid. Paneeri kotlette väheses nisujahus ning prae kuumas õlis kuldseks, mõlemalt poolt 4–5 minutit.
HEA TEADA!
Orientaalse hõnguga kalakoogikeste tegemiseks jäta välja ketšup, sinep ja till. Lisa nende asemel maitseks noaotsaga tšillihelbeid, paar supilusikatäit hakitud koriandrilehti, teelusikatäis riivitud ingverit ja sama palju Tai kalakastet. Kui soovid, tee kotlettidele krõbe paneering. Vala ühte kaussi soola ja pipraga maitsestatud jahu, teise klopi lahti muna ja kolmandasse puista riivsaia. Paneeri pätsikesi ükshaaval esmalt jahus, seejärel munas ja lõpuks riivsaias. Prae õlis krõbedaks.
Kommentaarid (0)