Räimevorm karri ja koriandriga Foto: Artur Sadovski
Toiduuudised
3. september 2020, 10:34

10 RÄIMEPADA | Köögiviljarikkad, taskusõbralikud ning megamaitsvad pereroad

Räimepada on meil ajast aega hea soodsa peresöögina tuntud. Paraku ei peeta seda kuigi maitserikkaks gurmeeroaks. Seda viga on aga nende retseptidega kerge parandada.

Klikka retseptil: Räimevorm karri ja koriandriga 

Räimevorm karri ja koriandriga Foto: Artur Sadovski

Vürtsikas vaheldus klassikalisele räimevormile, aga ka see maitseb hästi koos keedetud kartulitega. Hea uudis toimekatele köögiviljaaednikele – vormi põhjast leiab ka suvikõrvitsat ja tomatit.

Klikka retseptil: Sidruniga räimevorm 

Sidruniga räimevorm Foto: Rene Riisalu

Sügisesed rammusad räimed võiksid olla meie söögilaual vähemalt kord nädalas. Lisandiks sobib kartuli-köögiviljapüree.

Klikka retseptil: Kohupiima-räimevormid kaalikaga 

Kohupiima-räimevormid kaalikaga Foto: Siim Vahur

Räim on siinsetes suupistetes kõige krooniks.

Klikka retseptil: Kodune ja lihtne räimevorm juustukatte, seente ja sibulaga

Kodune ja lihtne räimevorm juustukatte, seente ja sibulaga Foto: Jaan Heinmaa

 

Meie rahvuskala räim jääb koos sibula ja seentega juustukatte alla peidetuna meeldivalt mahlane. Roog maitseb koduselt ja hästi keedukartulite või ka ainult värske salatiga. 

Klikka retseptil: Räimevorm ehk räimed heas seltskonnas 

Räimevorm ehk räimed heas seltskonnas Foto: Tuuli Mathisen

Lihtne ja igati mõnus suvine räimeroog, kus tomatite ja kapparite kaisus küpsenud räimed saavad riivleivalt krõbeda katte. Eelnevalt maitsestatud riivleib moodustab kalale mõnusalt maitseküllase teki, mis lisab roale ka kergelt krõmpsuvat tekstuuri ning hoiab kala küpsemise ajal mahlasena.

Klikka retseptil: Räimevorm peekoni ja sinihallitusjuustuga 

Räimevorm peekoni ja sinihallitusjuustuga Foto: Jaan Heinmaa

Väike suitsumaitse peekonilt ja pikantsus sinihallitusjuustult annavad räimeroale huvitavat mekki. Kõrvale sobib keedukartul.

Klikka retseptil: Suitsuräimevorm 

Suitsuräimevorm Foto: Jaan Heinmaa

Lihtne suitsuräimevorm sobib nii hommikusöögiks kui kergeks lõunaroaks, viimasel juhul koos kuumade keedetud kartulitega. Maitseb hästi ka külmalt.

Klikka retseptil: Räimevorm

Räimevorm Foto: Jaan Heinmaa

Veidi magusamaitselises räimevormis on rohkelt porrut. Serveeri kartulipüree ja salatiga.

Klikka retseptil: Koorene räime-kartulivorm suitsuse juustuga

Koorene räime-kartulivorm suitsuse juustuga Foto: Jaan Heinmaa

Kui küpsetad koorekastmes üheskoos kartuleid, räimi ja suitsumekiga juustu, siis saab sellest sündida ainult midagi väga head! Isegi sedavõrd head, et passib ka pühadelauale tõsta.  

Klikka retseptil: Ema kartulikoore-räimepada

Ema kartulikoore-räimepada Foto: Andra Kalda

Kartulite koorimisel tasub koored kõrvale panna, sest neist saab koos värskete räimede, tilli ja sibulaga maitsva pajaroa. I-le paneb täpi koorene kaste.