Kalatoitude retseptid

Räimevorm ehk räimed heas seltskonnas 

Tuuli Mathisen, 17. juuli 2017, 02:59
Räimed heas seltskonnas Tuuli Mathisen
Lihtne ja igati mõnus suvine räimeroog, kus tomatite ja kapparite kaisus küpsenud räimed saavad riivleivalt krõbeda katte. Eelnevalt maitsestatud riivleib moodustab kalale mõnusalt maitseküllase teki, mis lisab roale ka kergelt krõmpsuvat tekstuuri ning hoiab kala küpsemise ajal mahlasena.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1.5 dl Veski Mati riivleib
1 peotäis Hakitud petersell
2 tk Hakitud küüslauguküüs
Riivitud sidrunikoor
200 g Poolitatud kirsstomatid
Värske tüümian
2 spl Kapparid
400 g Räimefilee
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Serveerimiseks sidrunisektorid

Valmistamine
1. Piserda ahjuvorm oliiviõliga. Sega omavahel riivleib, hakitud petersell, küüslauk, sidrunikoor, sool ja pipar. Nirista segu sisse umbes 2 sl oliiviõli ning sega läbi.
2. Laota räimed ahjuvormi põhjale. Piserda oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Laota kaladele lisaks poolitatud kirsstomatid ja kapparid. Kõige peale puista riivleivasegu.
3. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni riivleib on kuldne. Enne serveerimist piserda vorm veel sidrunimahlaga üle. Puista peale värsket tüümiani. Serveeri soojalt.
HEA TEADA!
Lisa roale fenkoliviile või kasuta räime asemel mõne teise valge kala fileed. Kui soovid külluslikumat maitset, lisa leivapurule veel ka riivitud juustu.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee