Kalatoitude retseptid

Kodune ja lihtne räimevorm juustukatte, seente ja sibulaga 

Pille Enden, 28. märts 2019, 10:41
Räimevorm juustukatte, seente ja sibulagaFoto: Jaan Heinmaa
Meie rahvuskala räim jääb koos sibula ja seentega juustukatte alla peidetuna meeldivalt mahlane. Roog maitseb koduselt ja hästi keedukartulite või ka ainult värske salatiga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Räimefilee
2 tk Keskmine sibul
200 g Šampinjonid
2 spl Hakitud till
3 dl Toidukoor
3 spl Ürtidega toorjuust
2 spl Riivjuust (cheddar või parmesan)
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori sibulad ja lõika ratasteks. Viiluta šampinjonid. Hauta sibularattad pannil õlis  pehmemaks, 4-5 minutit. Lisa seened ja kuumuta veel paar minutit, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta segu ahjuvormi põhja.

2. Lao segule räimefileed, raputa peale soola, pipart ja hakitud tilli.

3. Kalla toidukoor kastrulisse ja kuumuta peaaegu keemiseni. Lisa toor-ja riivjuust, keera pliidi kuumus maha ja sega kuni juustud on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla juustusegu kaladele.

4. Pane vorm ahju ja küpseta 20 minutit, kuni juust on pealt veidi pruunistunud. Võta ahjust, lase mõni minut jahtuda ja serveeri keedukartulitega.