Kalatoitude retseptid

Kohupiima-räimevormid kaalikaga 

Maru, 18. aprill 2011, 06:24
Kohupiima-räimevormid kaalikaga Siim Vahur
Räim on siinsetes suupistetes kõige krooniks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Muretainas
200 g Räimefilee
125 g Kohupiim
2.5 dl Kaalikas (kuubikuteks tükeldatud)
Või
Oliiviõli
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
0.5 tl Köömen
Aedtill
1 tk Muna
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Haki kaalikas pisikesteks kuubikuteks. Sulata pannil või ja oliiviõli ning prae kuubikud

kuldseks ja magusaks. Maitsesta näputäie soolaga.

2. Sega kaalikatükid, sidrunikoor, hakitud till, köömned ja jahvatatud pipar kohupiimaga.

Suru muretainas pisikestesse vormidesse või ühte suurde vormi ning jäta pooleks tunniks

külmikusse.

3. Vahusta munavalge ja sega õrnalt kohupiima hulka. Klopi munakollane ning vala

räimeliblikatele. Purusta pipart ja soola. Tõsta kohupiimasegu vormidesse ning lao räimed

ilusasti peale. Jahvata veel pipart ja pisut soola kaladele ning küpseta 200-kraadises ahjus

kuldseks. Serveeri lopsaka tillioksa ja marineeritud kurgi salatiga. Kaalikas on praetult

magusapoolne, ent kohupiimas leiduvad köömned tasakaalustavad seda tublisti.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee