RäimevormFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
25. veebruar 2014, 02:24

Räimevorm peekoni ja sinihallitusjuustuga

Väike suitsumaitse peekonilt ja pikantsus sinihallitusjuustult annavad räimeroale huvitavat mekki. Kõrvale sobib keedukartul.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 min + 30 min ahjus

Koostisosad
600 g Räimefilee
110 g Peekon
2 tk Sibul
1 tk Porrulauk
2 tk Tomat
75 g Sinihallitusjuust
1 dl Kalapuljong
1 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Tüümian

Valmistamine

1. Haki peekon ja sibul. Lõika porru rõngasteks. Pruunista peekon pannil, lisa sibul ja porru. Kuumuta u 5 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud tomat ja sega läbi. Tõsta pool segust õliga määritud ahjuvormi.

2. Keera fileed rulli ja tõsta vormi. Raputa peale murendatud sinihallitusjuust. Tõsta peale ülejäänud peekoni-sibula-tomatisegu.

3. Sega puljong ja vahukoor. Kui puljong ei ole soolane, siis maitsesta soolaga. Vala vormi. Küpseta 175–200-kraadises ahjus 30 minutit.