Sidruniga räimevormFoto: Rene Riisalu
Kalatoitude retseptid
24. oktoober 2011, 06:08

Sidruniga räimevorm

Sügisesed rammusad räimed võiksid olla meie söögilaual vähemalt kord nädalas. Lisandiks sobib kartuli-köögiviljapüree.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Räimefilee (puhastatud)
Sool
MAITSELEEM
1 tk Sidrun
2 dl apelsinimahl
0.5 dl Õli
1 spl Mesi (vedel)
1 tk Sidrun (riivitud koor)
Sidrunipipar

Valmistamine
Aseta räimefileed tööpinnale, selg allpool, riputa peale soola ja keera fileed rulli. Vajadusel kinnita suuremad fileed puidust tikuga ja tõsta rullid ahjuvormi.Viiluta sidrun õhukesteks viiludeks ja tõsta kaladele. Sega kokku ülejäänud leemeained ja vala see kaladele. Lase fileedel tund aega külmkapis maitsestuda.Seejärel küpseta räimevormi 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Serveeri kohe.