SÕSTRAID LIHA ETTE! 10 ideed, kuidas teha sõstramarinaadis grill-liha, ribisid ja muid tõhusamaid hõrgutisi
Head isu!
Klikka retseptil: Grillitud või küpsetatud mustsõstraribi
See retsept eeldab natuke eelvalmistustööd, ent tulemus on seda väärt! Imeline roog vaikseks õhtuseks istumiseks sõpradega mustsõstrapõõsa varjus.
Klikka retseptil: Põdrafilee kukeseene-kartuligratääni ja mustasõstrakastmega
Metsikud maitsed magusa kastmega, millest taldrikule ei jäeta tilkagi.Tegelikult võid põdraliha asendada ka veisega.
Klikka retseptil: Suvine kanasalat punasesõstrakastmega
Sõstarde valmimise ajal saad peret ja sõpru üllatada maitsva värske salatiga, mille teeb põnevaks punastest sõstardest kastme ja valgehallitusjuustu imehea kooslus. Puista sõstraid ka salatile.
Klikka retseptil: Mustsõstrased ribid
See retsept on mõeldud küll valmis mustsõstramoosiga tegemsieks, aga samahästi saad ka purukslitsutud värskete sõstardega hakkama. Viimane etapp võiks olla ahju asemel hoopis grillil! Tee enne eelmised etapid valmis, nii valmib grilliõhtu tipphetk kiiremini.
Klikka retseptil: Punasesõstrakaste lihale
See on suurepärane lisand lambalihale, veisefileele ja maksavardale. Ja rohkem polegi vaja öelda.
Klikka retseptil: Rostbiif sibula-mustsõstramoosiga
Rostbiifi saab valmistada kolme moodi. Idee on aga alati üks – liha sisetemperatuur peab olema küpsetamise lõpuks vaid 55 kraadi. Inglased pruunistavad liha ja küpsetavad seda siis leemes, gurmeerestoranid valmistavad liha madalal kuumusel tunde, kuid lihtne ja kodune variant võtab aega pool tundi.
Klikka retseptil: Sõstramaitseline hakklihakaste
Jah, lugesite õigesti. Mõne väikese lisandiga ehk ingveri, sinepi ja sõstra abil saab tavaline hakklihakaste mõnusa pikantse maitsenüansi.
Klikka retseptil:Grillribid punasesõstrakastmega
Kastme valmistamiseks võid kasutada ka sõstraželeed, aga siis tuleb see pisut magusam.
Klikka retseptil: Antrekoot mustsõstramarinaadis
See grilltoit on tõeline delikatess.
Klikk retseptil: Jänesepraad sõstrakastmes
Mustad sõstrad lisavad jäneselihale mahlakust ja annavad kastmele ilusa värvi.
Kommentaarid (0)