Toiduuudised

SÕSTRAID LIHA ETTE! 10 ideed, kuidas teha sõstramarinaadis grill-liha, ribisid ja muid tõhusamaid hõrgutisi 

Toidutare, 10. august 2019, 16:36
Grillitud või küpsetatud mustsõstraribi Foto: Britt Paju
Sõstarde happelisus ja sügav värv sobib suurepäraselt liha pehmendama ja vürtsitama. Olgu sõstarde toon milline tahes - need magushapud pärlid on liharoogadega lausa imelises sümbioosis!

Head isu!

Klikka retseptil: Grillitud või küpsetatud mustsõstraribi 

Grillitud või küpsetatud mustsõstraribi Foto: Britt Paju

See retsept eeldab natuke eelvalmistustööd, ent tulemus on seda väärt! Imeline roog vaikseks õhtuseks istumiseks sõpradega mustsõstrapõõsa varjus. 

Klikka retseptil: Põdrafilee kukeseene-kartuligratääni ja mustasõstrakastmega 

Põdrafilee kukeseene-kartuligratääni ja mustasõstrakastmega Foto: Katrin Press

Metsikud maitsed magusa kastmega, millest taldrikule ei jäeta tilkagi.Tegelikult võid põdraliha asendada ka veisega. 

Klikka retseptil: Suvine kanasalat punasesõstrakastmega 

Suvine kanasalat punasesõstrakastmega Foto: Jaan Heinmaa

Sõstarde valmimise ajal saad peret ja sõpru üllatada maitsva värske salatiga, mille teeb põnevaks punastest sõstardest kastme ja valgehallitusjuustu imehea kooslus. Puista sõstraid ka salatile.

Klikka retseptil: Mustsõstrased ribid 

Mustsõstrased ribid Foto: Daisy Lappard

See retsept on mõeldud küll valmis mustsõstramoosiga tegemsieks, aga samahästi saad ka purukslitsutud värskete sõstardega hakkama. Viimane etapp võiks olla ahju asemel hoopis grillil! Tee enne eelmised etapid valmis, nii valmib grilliõhtu tipphetk kiiremini. 

Klikka retseptil: Punasesõstrakaste lihale 

Punasesõstrakaste lihale Foto: Seljamaa Fotostuudio

See on suurepärane lisand lambalihale, veisefileele ja maksavardale. Ja rohkem polegi vaja öelda. 

Klikka retseptil: Rostbiif sibula-mustsõstramoosiga 

Rostbiif sibula-mustsõstramoosiga Foto: Jaah Heinmaa

Rostbiifi saab valmistada kolme moodi. Idee on aga alati üks – liha sisetemperatuur peab olema küpsetamise lõpuks vaid 55 kraadi. Inglased pruunistavad liha ja küpsetavad seda siis leemes, gurmeerestoranid valmistavad liha madalal kuumusel tunde, kuid lihtne ja kodune variant võtab aega pool tundi.

Klikka retseptilSõstramaitseline hakklihakaste 

Sõstramaitseline hakklihakaste Foto: Jaan Heinmaa

Jah, lugesite õigesti. Mõne väikese lisandiga ehk ingveri, sinepi ja sõstra abil saab tavaline hakklihakaste mõnusa pikantse maitsenüansi.

Klikka retseptil:Grillribid punasesõstrakastmega 

Grillribid punasesõstrakastmega Foto: Jaan Heinmaa