MustsõstraribiFoto: Britt Paju
Nädala kook
31. juuli 2017, 04:18

Grillitud või küpsetatud mustsõstraribi

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Searibi
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Oliiviõli
1 tl Sool
Must pipar
MUSTASÕSTRAKASTE
3 dl Mustad sõstrad
2 dl Kuiv punane vein
1 dl Pruun roosuhkur
1 spl Punase veini äädikas
1 tl Tüümianilehed
1 tl Hakitud rosmariin või must pipar
3 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Sega purustatud küüslauk õli, soola ja pipraga ning hõõru ribi saadud seguga korralikult kokku. Mässi liha fooliumisse ning küpseta 160kraadises ahjus 2,5 tundi.
2. Kastme valmistamiseks vala kõik koostisained potti ja lase vaiksel tulel u 20 minutit podiseda. Kurna läbi tiheda sõela ja pressi lusikaga läbi ka marjapüree. Kuumuta saadud vedelikku tugeval kuumusel veel u 5 minutit, kuni see hakkab paksenema.
3. Pintselda valmis ribi kastmega ja grilli keskmisel kuumusel mõlemalt poolt u 10 minutit, vahepeal kastmega pintseldades. Võid pruunistada ribi ka ahjus 180 kraadi juures. Lase lihal enne lahtilõikamist kindlasti 10 minutit tõmmata.
HEA TEADA!
Kui kiire, küpseta liha fooliumis 180 kraadi juures 1,5 tundi – saab peaaegu sama hea.