Nädala menüü

Nädalamenüü 16. - 22. oktoober 

Jane Maastik, 16. oktoober 2017, 03:20
kalavormFoto: Rene Riisalu
Porgand üks olulisemaid ja armastatumaid köögivilju. Porgandis on nii värvi kui väge. Toidud, mis sisaldavad porgandit, kaunistavad oma erksa värviga toidulauda ning muudavad igapäevamenüü palju rikkalikumaks antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalide ning kiudaine sisalduse poolest.  Süüa tuleks nii toorest kui ka kuumtöödeldud porgandit, sest toore porgandi söömine on küll kasulik, kuid teatud toitainete kättesaadavus on parim just aurutatult. 

ESMASPÄEV

ENERGIAT: 1990 KCAL

Hommikusöök

Ahjuomlett seentega 2 portsjonit ehk 120g

1 viil täisteraleiba

Või 5g

Granaatõuna-kurgisalat 1 portsjon ehk 150g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Lõunasöök

Apelsinitäidisega kalavormiroog 1 portsjon ehk 450g

Hapukapsasalat maapirniga ½ portsjonit ehk 75g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Õhtusöök

Röstitud lillkapsaga pasta 1 portsjon ehk 300g

Avokaado-mangosalat 1 portsjon ehk 140g

Vahepala

Porgand 150g

Keefir 250ml

TEISIPÄEV

ENERGIAT: 1900 KCAL

Hommikusöök

Sportlik mustika-banaani-kausismuuti müsli, marjade ja kanepiseemnetega 1 portsjon ehk 450g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Lõunasöök

Röstitud lillkapsaga pasta 1 portsjon ehk 300g

Avokaado-mangosalat 1 portsjon ehk 140g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Õhtusöök

Lambakotletid röstitud köögiviljadega 1 portsjon ehk 380g

Tomat 80g

Vahepala

Porgand 150g

Keefir 250ml

KOLMAPÄEV

ENERGIAT: 1960 KCAL

Hommikusöök

Porgandi-tatramahedik 1 portsjon ehk 360g

1 juustukukkel

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Lõunasöök

Lambakotletid röstitud köögiviljadega 1 portsjon ehk 380g

Tomat 80g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Õhtusöök

Hakkliha-kapsavorm kartuliteki all 1 portsjon ehk 460g

Vahepala

Porgand 150g

Keefir 250ml

NELJAPÄEV

ENERGIAT: 1930 KCAL

Hommikusöök

Ürtide ja juustuga munapuder 1 portsjon ehk 200g

1 viil sepikut

Kilumääre toorjuustu ja munaga  ½ portsjonit ehk 35g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Lõunasöök

Hakkliha-kapsavorm kartuliteki all 1 portsjon ehk 460g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Õhtusöök

Ahjutomatisupp 1 portsjon ehk 360g

1 viil täisteraleiba

Vahepala

Porgand 150g

Keefir 250ml

REEDE

ENERGIAT: 1970 KCAL

Hommikusöök

Lameleivad kartuliga 1 portsjon ehk 200g

Kodujuustu-heeringasalat ¼ portsjonit ehk 100g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Lõunasöök

Ahjutomatisupp 1 portsjon ehk 360g

1 viil täisteraleiba

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Õhtusöök

Karrilõhe juustukattega 1 portsjon ehk 225g

Keedetud täisterariis 100g

Salat rohelistest köögiviljadest 80g

Vahepala

Porgand 150g

Keefir 250ml

LAUPÄEV

ENERGIAT: 1950 KCAL

Hommikusöök

Vanaema kohevad pannkoogid 273 portsjonit ehk 180g

Kõrvitsa-astelpaju-džemm 45g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Lõunasöök

Karrilõhe juustukattega 1 portsjon ehk 225g

Keedetud täisterariis 100g

Salat rohelistest köögiviljadest 80g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Õhtusöök

Kartuli-gnocchi tomatikastmes 176 portsjonit ehk 340g

Kurgisalat 60g

Vahepala

Porgand 150g

Keefir 250ml

PÜHAPÄEV

ENERGIAT: 1920 KCAL

Hommikusöök

Aprikoosidega kaerahelbepuder 1/3 portsjonit ehk 370g

Vahepala

1 õun

10 mandlit

Lõunasöök

Kartuli-gnocchi tomatikastmes 176 portsjonit ehk 340g

Kurgisalat 60g

Vahepala

Mannavaht jõhvikatega 1 portsjon ehk 170g

Piim 150ml

Õhtusöök

Forellisupp 1 portsjon ehk 400g

2 viilu sepikut

Vahepala

Porgand 150g

Keefir 250ml

Forellisupp

Mannavaht jõhvikatega

Aprikoosidega kaerahelbepuder

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee