Hommikusöögi retseptid

Vanaema kohevad pannkoogid 

Toidutare, 10. detsember 2009, 15:23
Vanaema kohevad pannkoogidFoto: Jaan Heinmaa
Retsept pärineb ühelt armsalt vanaemalt, kes tegi kohevaid pannkooke munakollast ja -valget eraldi vahustades.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
10 min + praadimisaeg

Koostisosad
4 tk muna
4 sl suhkur
1 l keefir või hapupiim
1 tl sool
6 dl nisujahu
1 tl Söögisooda
praadimiseks võid või õli
SERVEERIMISEKS
vanillijäätist, moosi või suhkrut

Valmistamine
Eralda munakollased ja -valged. Klopi rebud suhkruga lahti, lisa keefir või hapupiim, sool ja vähehaaval ka söögisoodaga segatud jahu. Vahusta eraldi munavalged ning lisa tainale, tõsta ettevaatlikult segamini. Küpseta väikesed pannkoogid, serveeri jäätise, moosi või suhkruga.
Kogustest valmib ca 30 pannkooki.