Hakkliha-kapsavorm kartuliteki allFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
27. juuli 2015, 02:34

Hakkliha-kapsavorm kartuliteki all

Hakkliha-kapsahautis küpseb kartuliteki all pehmeks ja jääb mahlaseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 40–45 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Sibul
Õli
500 g Veisehakkliha
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Teravamaitseline tomatikaste
600 g Värske kapsas
4 dl Kana- või köögiviljapuljong
4 spl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba
KARTULIPÜREE
500 g Kartulid
1 dl Piim
1 spl Või
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Prae hakitud sibulat õlis 3–4 minutit, lisa hakkliha ja hakitud küüslauk, pruunista. Maitsesta hakkliha pipraga, lisa soja- ja tomatikaste, kuumuta läbi.
2. Haki kapsas ja sega hakklihaga. Tõsta segu õliga määritud ahjuvormi ja vala peale puljong.
3. Keeda kartulid pehmeks, püreeri, klopi hulka piim ja või, maitsesta soolaga.
4. Tõsta kartulipüree vormile ja tasanda, nii et see jääks hakkliha-kapsast katma.
5. Küpseta 180-kraadises ahjus 40–45 minutit.