Mannavaht jõhvikatega
Küpsetamata magustoidud
16. oktoober 2017, 04:07

Mannavaht jõhvikatega

Just siis, kui vananaistesuvi on lõplikult läinud ja sügis asub oma tõredamat nägu näitama, on paras aeg seada sammud marjarappa. Kõik muud marjad on juba leidnud tee talvekorterisse, jõhvikad aga peesitavad rabas ikka veel nagu kamp vapraid talisuplejaid. Jõhvikas on imeline mari, mis jagab oma vaprat meelt ja vastupidavust ning rikkalikku vitamiinide ja antioksüdantide varu lahkelt kõigi sööjatega. Kui hapu jõhvikamahl ja -keedis ajavad lastel teinekord suu krimpsu, siis mannast mahedust saav vaht kaob nende taldrikult kiiremini, kui ema „roosamanna” öelda jõuab.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Jõhvikad (või liiter jõhvikamahla)
1 l Vesi
100 g Suhkur
Vanilliektrakt
150 g Manna
SERVEERIMISEKS
1 l Piim

Valmistamine
1. Pane jõhvikad veega keema. Keera keematõusmisel temperatuur madalaks ja kata pott kaanega. Keeda jõhvikaid 10 minutit, lisa seejärel suhkur ja vanilliekstrakt ning keeda veel paar minutit, kuni suhkur on lahustunud.
2. Lase jõhvikakeedusel veidi jahtuda ning suru siis vedelik läbi sõela. Kalla saadud jõhvikamahl tagasi potti ja lisa ettevaatlikult manna, ise kogu aeg segades.
3. Lase segul kümmekond minutit keeda ja sega aeg-ajalt. Tõsta mannavaht seejärel külma kohta jahtuma. Vahusta jahtunud mannavaht mikseriga kohevaks ja anna lauale koos külma piimaga.