Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
300 g Jõhvikad (või liiter jõhvikamahla)
1 l Vesi
100 g Suhkur
Vanilliektrakt
150 g Manna
SERVEERIMISEKS
1 l Piim
Valmistamine
1. Pane jõhvikad veega keema. Keera keematõusmisel temperatuur madalaks ja kata pott kaanega. Keeda jõhvikaid 10 minutit, lisa seejärel suhkur ja vanilliekstrakt ning keeda veel paar minutit, kuni suhkur on lahustunud.
2. Lase jõhvikakeedusel veidi jahtuda ning suru siis vedelik läbi sõela. Kalla saadud jõhvikamahl tagasi potti ja lisa ettevaatlikult manna, ise kogu aeg segades.
3. Lase segul kümmekond minutit keeda ja sega aeg-ajalt. Tõsta mannavaht seejärel külma kohta jahtuma. Vahusta jahtunud mannavaht mikseriga kohevaks ja anna lauale koos külma piimaga.
Kommentaarid (0)