Kiudainerikkad toidud

Röstitud lillkapsaga pasta 

Maru Metspalu, 20. märts 2017, 06:11
Röstitud lillkapsaga pastaFoto: Siim Vahur
Lillkapsas on suurepärane nii supis, pirukatäidises kui ka pastas. Selles roas on ta ahjukuumuses karamellistatud servadega ja malbes koorekastmes ning annab pastale lisaväärtust.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Lillkapsas
5 tk Küüslauguküüs
200 g Pasta
3 dl Toidukoor
Sool
Must pipar
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Õli

Valmistamine
1. Eralda lillkapsas õisikuteks ja loputa läbi. Laota ahjuvormi, piserda peale õli ja soola-pipart. Poeta sekka puhastatud küüslauguküüned ja küpseta 220kraadises ahjus, kuni lillkapsas on servadest kuldpruun.
2. Seejärel keeda pasta mulisevas ja soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil antud korraldustele al dente. Kurna.
3. Pigista küpsetest küüslaukudest välja pehme sisu ja töötle lõikelaual kahvliga püreeks. Vala koor potti, poeta sekka purustatud küüslauk ning kuumuta, kuni aroomipilv köögis. Lisa al dente pasta ja lillkapsaõisikud. Viimistle maitse värskelt riivitud sidrunikoorega. Serveeri riivitud (kõvemat tüüpi) juustuga.