Apelsinitäidisega kalaroogFoto: Rene Riisalu
Kalatoitude retseptid
15. oktoober 2012, 06:18

Apelsinitäidisega kalavormiroog

Naudi apelsini fantastilist maitset ka argipäevaroogades – sellest toidust saad täiesti uue maitseelamuse. Eriti kasulik on seda valmistada talvel, mil apelsin on parim vitamiinipomm.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
ETTEVALMISTUSAEG 30 MINUTIT+ 25 MINUTIT KÜPSETAMISEKS.

Koostisosad
2 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Apelsin
50 g Mandlilaastud
50 g Oliivid (kivideta)
600 g Kalafilee
Sool
Must pipar
400 - 500 g Kartulipuder
KASTE
2 spl Õli
4 dl Piim
1 spl Nisujahu
Sool
Must pipar
Apelsinimahl (värskelt pressitud, veidi maitseks)

Valmistamine
1. Kuumuta õli pannil. Lisa hakitud sibul ja kuumuta paar minutit.
2. Riivi apelsinikoor. Koori apelsin.
3. Fileeri apelsin taldriku või kausi kohal, et mahl säiliks. Poolita apelsinifileed.
4. Rösti mandlilaaste 2–3 minutit (kuid mitte liiga kuivaks). Sega omavahel sibul, apelsinikoor ja -lõigud, mandlilaastud ning oliivid. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Jaota apelsinisegu kalafileedele.
6. Keera fileed rulli ja tõsta kuumuskindla ahjuvormi keskele.
7. Kastme valmistamiseks kuumuta õli, lisa jahu ja kuumuta veidi. Lisa piim ja apelsinimahl ning keeda, kuni kaste veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga.
8. Pritsi vormile kartulipudrurosetid.
9. Küpseta rooga 190ºC juures 25 minutit, kuni kala on pehme.
 
Kartulipudru retsepti leiad SIIT