Kiudainerikkad toidud

Ahjutomatisupp 

Mari-Liis Ilover, 27. märts 2017, 06:35
AhjutomatisuppFoto: Mari-Liis Iloveer
Ahjus röstimine toob esile tomatite loomuliku magususe ning aitab paremini imenduda lükopeenil, mis on tõhus antioksüdant. Keha omastab lükopeeni paremini koos rasvaga, seega nirista valmis supile head külmpressoliiviõli.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Ploomtomatid
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
Tüümian
0.5 l Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
Suhkur
Serveerimiseks parmesani juust, värske tüümian, oliiviõli

Valmistamine
1. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika tomatid pikuti pooleks ja tõsta ühe kihina ahjuplaadile, lõikepool ülal. Lõika sibul tükkideks ja vajuta küüslauguküüned noaküljega katki. Lisa sibula- ja küüslaugutükid tomatite vahele. Säti sinna ka värske tüümiani oksakesi või puista kuivatatud tüümiani. Nirista peale oliiviõli. Küpseta köögivilju 160 kraadi juures 45 minutit.
2. Püreesta röstitud tomatid, sibulad ja küüslauk koos kuuma puljongiga. Kui su blender või saumikser ei saa tomatinahkadest jagu ning need sind supi sees häirivad, lase püree läbi tiheda sõela.
3. Vala püree potti, maitsesta soola, musta pipra ja suhkruga. Kuumuta keema ja keeda veel paar minutit. Kui soovid vedelamat suppi, lisa puljongit.
4. Serveeri parmesanilaastude, tüümianilehekeste, paari keeru musta pipra ja oliiviõliga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee