VALMIS OLLA, KÜPSETAMA! Mida maitsvat võiks seekord piirangute ajal kodus kokata? Toidutare targad soovitavad! (2)
Nüüd, mil ajalugu end kordab, mõnede sõnul juba kolmanda lainena, oleme taas koduseinte vahele varjunud. Mida head nüüd võiks enda lohutamiseks kokata, et meel venivas kevadtalves liiga morniks ei vajuks. Toidutare retseptivõlur Tiina Lebane, Kodukirja toidutoimetaja Pille Enden, Naistelehe köögitoimetaja ja blogi Kokkama perenaine Ragne Värk ning ajakirja Tiiu toidukirjutaja (ning samuti endanimelise menuka blogi looja Kai Kodasma pakuvad enda ideid.
Tiina Lebane
soovitab vanu häid traditsioonilisi toite, millega saavad hakkama ka need, kes ei pea end erilisemateks kokkajateks.
Klikka retseptil: Kohupiimavorm, nagu vanaema tegi
Klikka retseptil: Ahjuborš pardilihaga
Isetehtud borš on alati sellele kulutatud aega väärt! Kui supipott paariks tunniks ahju panna ja siis välja võtta, pole ka valmistamisega eriti muret. Kusjuures seda võib kohe hästi suure pajatäie valmis teha, sest borš maitseb ka ülessoojendatuna hästi!
3. Tuuletaskud
Tuuletaskute küpsetamine nõuab teatud reeglitest kinnipidamist nii taina valmistamisel kui küpsetamisel. Õige taina koostis ja küpsetamisrežiimi timmimine võib vajada mitmeid kordi proovimist. Aga kui see korra käes, siis läheb ka valmistamine ludinal. Neist saab valmistada nii soolaseid kui magusaid ampse, niiet kaks ühes!
Karamelli-kaneelirull ehk ameerikapäraselt kleepuv kaneelirull on kohev mahlane küpsetis. Külluslikult mahlaseks, magusaks ja kleepuvaks muudab selle karamellkaste, kokku ei hoita ka pekaanipähklitega.
Klikka retseptil: Õunajuuretisega kõrvitsasai
Kuniks ootame Kai retsepti aprilli Tiiust, toome siin ära ühe juuretissaia retsepti Toidutare arhiivist. Juuretisega taina eripära on see, et kerkimine võtab hoopis kauem aega kui pärmitainal. See-eest tuleb sai aromaatsem, sisaldab rohkem kerkides tekkinud kasulikke ühendeid ning säilib kauem värske.
Klikka retseptil: Värskest pastast võib sõltuvusse jääda
Spagetid, keerud, kruvid, ravioolid või lihtsalt makaronid – nimesid on pastasortidel palju. Tegu on kogu maailmas paljude nii suurte kui ka väikeste lemmiktoiduga.
"Kui kodus aega, siis magusa poole pealt võiks kindlasti makroone katsetada," lausub ta. "Minu arvates on nende tegemine nii põnev, mis pakub kuhjaga katsetamislusti. Lisaboonusena omandad oskuse, mida saad hiljem ka kingitusena kasutada. Ehk siis isetehtud makroonidest täitunud karbike on ju minu arvates igati armas kingike."
Loe, kuidas makroone teha SIIT.
Klikka retseptil: Kuidas küpsetada makroone? Makroonid roosa jõhvikakreemiga
Makroonitegu on küpsetajale tõeline väljakutse – retsepti tuleb hoolikalt jälgida, sest vaja on teada täpseid gramme ja kraade, et hõrgutised õnnestuks, ning head tunnetust ja õnne! Arvesta, et makroonid on parimad küpsetusjärgsel päeval.
Kommentaarid