Linnuliha retseptid

Ahjuborš pardilihaga 

Pille Enden, 15. detsember 2019, 11:05
Ahjuborš pardilihagaFoto: Jaan Heinmaa
Isetehtud borš on alati sellele kulutatud aega väärt!  Kui supipott paariks tunniks ahju panna ja siis välja võtta, pole ka valmistamisega eriti muret. Kusjuures seda võib kohe hästi suure pajatäie valmis teha, sest borš maitseb ka ülessoojendatuna hästi!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 2 tundi 15 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Sibul
2 tk Porgand
300 g Juurseller
800 g Peet
2 spl Rapsiõli
2 spl Tomatipasta
2 tk Pardikoib
200 g Hapukapsas
3 l Vesi
3 tk Küüslauguküüs
3 tk Loorberileht
6 tk Musta pipra tera
3 tk Nelgitera
2 dl Granaatõunamahl või -kontsentraat
2 spl Punaveiniäädikas
2 tl Adžika
Sool
Suhkur
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Hapukoor

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Koori sibulad, porgandid, juurseller ja peedid ning  lõika kuubikuteks. Kuumuta ahjupoti põhjas õli ja hauta selles sibula- ja porgandikuubikud 5-6 minutit. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi.

2. Pane potti juurselleri ja -peedikuubikud, pardikoivad, hapukapsas, loorber, pipar ja nelk. Kalla peale vesi ja  puista u 2 tl soola. Kuumuta supp keemiseni, kata pott kaanega ja pane 2 tunniks ahju.

3. Võta pott ahjust. Tõsta pardikoivad supist välja, lükka nahk kõrvale ja rebi liha 2 kahvli abil ribadeks.

4. Lisa supile maitse järgi granaatõunamahla, adzikat ja veiniäädikat, maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Tõsta liha supisse tagasi ja pane supp veel 15 minutiks ahju.

5. Võta ahjust, timmi maitse soola-suhkru-äädikaga sobivaks. Lisa purustatud küüslauk. Serveeri hapukoorega.