Profitroolid šokolaaditoorjuustu täidisegaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
16. veebruar 2015, 02:05

Profitroolid šokolaadi-toorjuustu täidisega

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PROFITROOLID
1.5 dl Vesi
60 g Või
Sool
1.5 dl Nisujahu
2 tk Suur muna
TÄIDIS
200 g Šokolaadi toorjuustukreem
1 dl Rõõsk koor 35%
GLASUUR
100 g Tume šokolaad

Valmistamine

1. Kuumuta potis vesi, või ja sool keemiseni. Tõsta kohe pliidilt, kalla juurde jahu ja sega kiiresti läbi. Tõsta pott uuesti pliidile ning kuumuta keskmisel kuumusel segades paar minutit, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ja ühtlase palli moodustab, sega veel 30– 60 sekundit.

2. Võta kastrul pliidilt ja lase tainapallil jahtuda, kuni tainas pole enam kuum, vaid käesoe. Lisa ükshaaval hoolega segades juurde munad, kuni tainas jääb läikiv.

3. Piserda ajuplaadile vett ja kata küpsetuspaberiga. Tõsta sinna lusikaga või pritsi kondiitripritsiga väikesed tainakuhjad.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

5. Hõõru toorjuust kreemjaks , sega hulka vahustatud koor. Pritsi kondiitripritsiga profitroolidesse (altpoolt).

6. Sulata šokolaad vesivannil ja määri profitroolidele.