Lillkapsa-kartuliraguu lõhegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
6. august 2020, 05:19

VÕRRATULT MAITSEV | Lillkapsa-kartuliraguu lõhega

See lihtne roog on igal ajal hea, aga lihtsalt võrratu on see värske kartuli ja lillkapsa ajal! 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Värsked kartulid
700 g Lillkapsas
Sool
Must pipar
500 g Lõhefilee
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Õli
40 g Või
0.5 dl Nisujahu
2.5 dl Aedviljapuljong
2.5 dl Piim
Värske till

Valmistamine

1. Puhasta kartulid, suuremad lõika pooleks või sektoriteks. Loputa lillkapsas ja eralda kartulitükkide suurusteks õisikuteks.

2. Pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema. Kui kartul on umbes 5 minutit keenud, lisa potti ka lillkapsas ja keeda mõlemad köögiviljad pehmeks (u 10 min). Vala sõelale nõrguma.

3. Lõika lõhefilee köögiviljadega sama suurteks tükkideks, pigista peale pool osa sidrunimahlast ning maitsesta soola ja pipraga. Lase õli pannil kuumaks ja kuumuta lõhetükke segades paar minutit. Tõsa kõrvale.

4. Sulata poti põhjas või ja prae selles jahu läbi. Lisa osade kaupa puljong ja piim, lase ettevaatlikult keema tõusta ja umbes 5 minutit õrnalt keeda. Maitsesta kaste soola, pipra ja ülejäänud sidrunimahlaga. Lisa potti kartuli-, lillkapsa ja lõhetükid, sega õrnalt läbi ja puista peal rohkelt värsket tilli.