Toiduuudised

10 SOOJENDAVAT KALASUPPI | Pakast trotsivad tervistavad ja maitsvad leemed, mida kerge valmistada 

Toidutare, 18. veebruar 2021 08:38
Pakane on jälle valla ning see tähendab, et võiks midagi soojendavat söögiks valmistada. Kala kõlab hästi, sest on tervisele kasulik ning kuulub ka tagasihoidlikumal moel ja väikeste retseptimuudatustega paastumenüüsse.

Klikka retseptil: Kiire kodune kalaseljanka konservist 

Kiire kodune kalaseljanka konservist Foto: Jaan Heinmaa

Kalakonservidest saab väga lihtsalt ja kiirelt mõnusa seljanka, mis ei jää eriti alla klassikaliselt valmistatud supile. Supisse võiks panna oma lemmikkonserve, on see siis tuunikala, lõhe- või mõni muu meelepärane kala. Põnevama maitse ja rikkalikuma koostise huvides võivad konservid olla ka erinevad.

Klikka retseptil: Rammusalt maitsekas köögivilja-suitsulõhesupp

Rammusalt maitsekas köögivilja-suitsulõhesuppFoto: Jaan Heinmaa

Kasulikud rohelised köögiviljad ja rammusalt maitsekas kuumsuitsulõhe on selle lihtsa supi maitsvad koostisained. Soovi korral lisa krevette ja asenda 20% toidukoor rasvasema vahukoorega.

Klikka retseptil: Punane räimesupp laimiga 
 

Punane räimesupp laimiga 
Lihtne, kerge ja maitsekas argiõhtusupp. Kui kasutad maitsestamata tomatihoidist, lisa supile ka maitse elavdamiseks kuivatatud basiilikut ja punet.
 
Klikka retseptil: Koorene kalasupp 
 
Koorene kalasupp 
See supp on oivaline! Keeda kõik koostisosad ühes potis ja lase hea maitsta!
 
Klikka retseptil: Ahvenamarjaklimpidega kalasupp 
 
Ahvenamarjaklimpidega kalasupp 
Klimbisupid on tihti laste lemmikud. Miks mitte katsetada ka kalamarjast klimpidega? Selleks peab küll turult või tuttavalt kalamehelt hankima mõned terved kalad, kus ka mari sees.
 
 
Särtsuv idamaine kalasupp 
Väga lihtne supp ka tööpäeva õhtul valmis keeta. 
 
Klikka retseptil: Sinepirohke kalasupp 
 
Sinepirohke kalasupp 

Poes müüdavad supikogud on hea võimalus soodsa hinnaga väärt leemematerjali saada. Ja nagu ikka – kalasupp tuleb maitsvam, kui kala ennast väga kaua ei keeda. Siinne supp on tehtud lõhest ja forellist, kuid tuleb maitsev ka mis tahes muu kalaga.

Hiinapärane lõhe-seenesupp 
Klikka retseptil: Lõhe-sibulasupp 
 
Lõhe-sibulasupp 
Kuna vana tõde on, et kalale ei ole kunagi liiast sibulat lisada, siis panin seda ohtralt ja südamest. 
 
Maroko kalasupp rannakarpidega 
Maroko kalasupi teeb eriliseks punakas tekstuur ja imetabane hapukas-magus mekk. Superhea lõunasöök või linnupete enne õhtusööki. Supileeme juurde pakun aga tilliga maitsestatud võikirmega ahjusooja nisukukli.
 
 
 

Samal teemal

21.01.2021
KUNINGLIK KALAPÄEV | Madalal kuumusel küpsenud lõhe sidruni-või kastmega
22.10.2020
SÜGISENE KALAPÄEV | Mädarõikaräimed pannil koos kapsaga
08.10.2020
KUUM KALAPÄEV | Juustune lõhe-„kinotto“ ehk risoto, aga kinoast
02.10.2020
„Lembit Sibulal kadus pind jalge alt ja niisama vireleda ta ka ei tahtnud.“