KalaseljankaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
16. aprill 2020, 09:22

Kiire kodune kalaseljanka konservist

Kalakonservidest saab väga lihtsalt ja kiirelt mõnusa seljanka, mis ei jää eriti alla klassikaliselt valmistatud supile. Supisse võiks panna oma lemmikkonserve, on see siis tuunikala, lõhe- või mõni muu meelepärane kala. Põnevama maitse ja rikkalikuma koostise huvides võivad konservid olla ka erinevad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Sibul
2 spl Õli
2 spl Tomatipasta
1 l Vesi või kalapuljong
3 tk Pipratera
3 tk Hapukurk
1 spl Kapparid
1 tk Loorberileht
2 tk Tomat
2 tk Kalakonserv (a 240g) nt lõhe omas mahlas või tuunikalatükid vees
10 tk Must oliiv
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Hakitud till ja petersell

Valmistamine

1. Koori ja haki sibulad, kuumuta kastruli põhjas õlis klaasjaks. Lisa tomatipasta ning hauta 3-4 minutit. Kalla potti vesi või puljong, lisa pipar ja kuumuta keemiseni.

2. Tükelda kurgid ja lisa supile koos kapparite ja loorberilehega. Keeda 10-15 minutit. Sega hulka tükeldatud tomatid, kalakonservid ja viilutatud oliivid.

3. Maitsesta soola-pipraga ja hauta veel mõned minutid. Maitsesta sidrunimahlaga. Serveerimisel puista peale hakitud ürte ja soovi korral serveeri hapukoorega.