Aafrika köök

Maroko kalasupp rannakarpidega 

Martin Hanson, 29. oktoober 2009, 09:37
Maroko kalasupp rannakarpidega Jaan Heinmaa
küüslaugust, tšillist, oliiviõlist ja soolast. Maroko kalasupi teeb eriliseks punakas tekstuur ja imetabane hapukas-magus mekk. Superhea lõunasöök või linnupete enne õhtusööki. Supileeme juurde pakun aga tilliga maitsestatud võikirmega ahjusooja nisukukli.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 l Kalapuljong
200 g forell või lõhe
200 g kohafilee
100 g krevetid (hiidkrevetid ja pisemad)
200 g Rannakarbid
200 g Kartulid
1 tk porgand
1 tk sibul
1 tk Punane sibul
sool, pipar
ingveripulber
näpuotsaga jahvatatud paprikat
Cayenne'i pipar
Tšillipulber
Kaneel (jahvatatud)
1 väike pakk tomatipasta

Valmistamine
Lisa kalapuljongile tükeldatud kartul ja porgand, sool, piprad, ingveri- ja paprikapulber, tomatipasta ja kaneel. Hauta, kuni kõik on pehme. Poolel hautamisel lisa viilutatud sibulad. Enne lõppu lisa kalalised: forell, koha, krevetid ja karbid. Lase väga kergel tulel vaikselt podiseda, kuni leemele hakkab kate peale tekkima. Sega suppi üsna sageli. Enne serveerimist lase jahtuda ja kaunista murulauguvartega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee