Gluteenivabad retseptid

Hiinapärane lõhe-seenesupp 

Tiina Lebane, 30. november 2015, 05:26
Hiinapärane lõhe-seenesupp

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 l Puljong või vesi
10 tk Shiitake-seen (või austerservik 3-4 tk)
0.5 dl Austrikaste
2.5 spl Kalakaste
1.5 tl Riivitud ingver
4 tk Kahvrilaimi leht
4 tk Paksoi leht
4 tk Rohelise sibula vars
300 g Lõhefilee
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Suhkur
0.5 pott Koriander

Valmistamine
1. Tükelda vajadusel suuremad seened. Mõõda puljong või vesi, seened, austri- ja kalakaste, ingver ja kahvrilaimi lehed potti ning keeda 5 minutit.
2. Tükelda paksoi või hiina kapsas ning viiluta porru või roheline sibul. Lisa potti ja keeda mõned minutid.
3. Lõika kala kuubikuteks ja pane potti. Lisa ka sidrunimahl ja suhkur ning keeda mõni minut, kuni kala on küps.
4. Maitse ja vajadusel maitsesta veel. Rebi peale värsket koriandrit ja serveeri kohe.