Lõhe-sibulasuppFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
15. aprill 2011, 06:20

Lõhe-sibulasupp

Kuna vana tõde on, et kalale ei ole kunagi liiast sibulat lisada, siis panin seda ohtralt ja südamest.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Lõhefilee
2 tk Porrulaugu valge osa
2 tk Sibul (keskmine)
1.5 spl Või
1 spl Õli
1 dl Valge vein
5 dl Kalapuljong
0.5 tl Suhkur
Valge pipar
Veidi soola

Valmistamine
Lõika kala 1,5 cm suurusteks kuubikuteks ja tõsta kõrvale. Viiluta porru ja sibul. Kuumuta potis või vokkpannis õli ja või ning blanšeeri porrut ja sibulat 5 minutit. Jälgi ja sega hoolega, et sibulasegu ei hakkaks pruunistuma. Vala peale vein ja kuum kanapuljong ning lase keema tõusta. Maitsesta leem suhkru ja jahvatatud valge pipraga ning lisa siis kalatükid. Lase leemel taas keema tõusta ja hauta suppi veel 5 minutit. Paku lauale koos röstitud juustusaiadega.