Ahvenamarjaklimpidega kalasupp
Kogus: kuuele
Koostisosad
2 l Kalapuljong
1 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Porgand
3 tk Kartul
10 tk Ahvenafilee
Till
Murulauk
KLIMBID
1 tk Muna
150 g Ahvenamari
1 dl Hapukoor
1.75 dl Nisujahu
0.5 tl Sooda
Sool
Suhkur
Valmistamine
1. Klimbitaina valmistamiseks pese ahvenamari jooksva vee all vispliga segades ning eemalda vispli külge jäävad kelmed. Vispelda muna kausis ja sega kalamarjaga. Lisa segades hapukoor ja sõelu juurde soodaga segatud jahu. Maitsesta soola ja näpuotsatäie suhkruga.
2. Kuumuta puhastatud-tükeldatud sibulat poti põhjas võis, kuni see klaasjaks muutub.Lisa kooritud ja ketasteks lõigatud porgandid. Vala peale puljong ja aja keema. Lisa puhastatud- tükeldatud kartulid ja keeda poolpehmeks. Viimaks lisa ahvenafileed.
3. Tõsta klimbid lusikaga supi sisse ja keeda vaiksel tulel mõni minut, kuni need on ilusti pinnale kerkinud ja valmis. Maitsesta hakitud tilli ja murulauguga.
Kommentaarid (0)