KOOLILÕPU PIDU! 10 lihtsat ja lastepärast hõrgutist kodust pidulauda ehtima
Kõik lapsed on olnud möödinud aastal ja eriti sel kevadel eriti tublid. Kiidame siis neid (ja endid, kallid vanemad!) väha hea toiduga. Meil on palju lahedaid retsepte selleks!
Koolilõpupidu olgu aga vaevatu, niisiis valisime siia road, mis pole eriti keerulised, kus lapsed saaksid kaasa lüüa ning mida oleks võimalik näpu vahelt süüa.
Klikka retseptil: Apelsinimekiga pulgakoogid
Lihtsalt valmivad maitsvad koogikesed on lastepidudel asendamatud. Pulgakooke võib teha nii heledatest kui tumedatest vormiküpsistest või digestive küpsistest, just sellest millest paremini maitseb. Glasuuriks kasuta võimalusel spetsiaalset glasuurisokolaadi, kas see on tume või piimasokolaad, sõltub maitsest.
Klikka retseptil: Juustu ja singiga pulgapirukad
Kes ütles, et jäätisepulga otsas ei võiks hoopis pirukas olla? Pirukas olgu vigur ning rõõmuks lastele ja lapsemeelsetele.
Klikka retseptile: Kodused kevadrullid broilerihakkliha ja köögiviljadega
Mõnus suupiste krõbeda taina ja hakkliha-köögiviljatäidisega maitseb vürstisesse kastmesse kastetuna nii hästi. Isetehtud tainas koosneb üsna lihtsatest ainetest: vaid jahust, munast ja veest. Et rullid tuleks krõbedad, tuleks see võimalikult õhukeseks rullida.
Klikka retseptil: Vanillisaiad rabarberiga
Ahjusoe sai ohtra vanillikreemi ja hapukate rabarberitega on vastupandamatu! Kui vanillikreemi valmistamisega jännata ei taha, siis saab ka kergema vaevaga, segades omavahel 5 dl piima paki 100-gramminst vanillkreemipulbrit. Siis tuleks kreem teha vahetult enne saiade vormimist, sest see pakseneb kiiresti
Klikka retseptil: Pontšikud kahe täidisega
Pontšikud on küll üks patune toit, aga oi kui head! Krõbeda kesta ja aprikoosimarmelaadi või sokolaadi-pähklikreemi täidisega küpsetised maitsevad parimad soojana.
Klikka retseptil: Ahjus küpsetatud kala ja krõpsud
Klassikalist inglise tänavatoitu fish&chips on üsna mugav küpsetada ahjus ühel pannil. Nii on see ka vähem rasvasem kui friteerituna. Kala paneerimiseks kasutatud panko on jaapanipärased riivsaiahelbed, mis on meie riivsaiast õhulisem ja muredam materjal. Sarnast struktuuriga paneeringu saab ka kui kõvaks kuivanud saia kombainis peenestada.
Klikka retseptil: Rocky Road kohtub Kirju Koeraga
Mõnus pidulik magus. Tummine ja Kõik head asjad Koos! Lihtne ja Geniaalne.
Klikka retseptil: Väikesed lehttainapitsad
Laste lemmik, pitsa, lihtsalt peab peolaual olema! Väikseid pirukalaadseid pitsasid on lihtne teha ja mõnus ampsata. Kasutasin nende valmistamiseks madalamate süvenditega muffinipanni, aga hakkama saab ka tavalise muffinipanniga. Kogus 12 tükki.
Klikka retseptil: Porgandi-rabarberimuffinid
Muffin on üks lihtsamalt valmivaid küpsetisi – mõttest teostuseni ei kulu kuigipalju aega. Ka koostisained on tavaliselt üsna käepärased.
Klikka retseptil: Vormikook küpsiste ja rabarberimoosiga
Tiramisule sarnaselt valmiv kook saab oma maitse ja hapukuse kevadisest rabarberist. Rabarberimoosi valmistamine nõuab küll veidi pliidi abi, aga ahju pole sisse vaja lülitada. Selline kook on jõukohane ka lastele.
Kommentaarid (0)