Küpsetised

IDEE LASTEAIA LÕPUPEOKS! Juustu ja singiga pulgapirukad 

Tiina Lebane, 31. mai 2019, 09:22
Pulgapirukad Jaan Heinmaa
Kes ütles, et jäätisepulga otsas ei võiks hoopis pirukas olla? Pirukas olgu vigur ning rõõmuks lastele ja lapsemeelsetele.

Koostisosad
1.5 dl Piim
25 g Värske pärm
3.5 dl Nisujahu (pluss rullimiseks)
0.5 tl Sool
100 g Toasoe või
100 g Riivitud juust
60 g Suitsusink, tükikesteks hakitud
1 tk Muna määrimiseks
Seesami- või mooniseemneid pealepuistamiseks

Valmistamine

14-15 tk

1. Soojenda piim käesoojaks, murenda hulka pärm ja sega, kuni see on sulanud.

2. Sega jahu ja sool ning näpi hulka toasoe või. Lisa pärmipiim ja sega tainaks.

3. Rulli tainas (võid sed teha ka kahes osas) jahusel tööpinnal õhukeselt (3–4 mm) lahti. Suru 7–8 cm läbimõõduga tassi või klaasiga välja kettad, kokku 28–30 tk.

4. Pane ahi 225 °C peale sooja. Määri iga teise tainaketta serv veega ja aseta jäätisepulk keskele. Kuhja ketta keskele riivjuustu ja singitükikesi, kata teise kettaga ja suru servad hoolikalt kokku. Jälgi, et pulga kinnituskoht oleks tihedalt kinni.

5. Tõsta pulgapirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri üle lahtiklopitud munaga ja puista seemneid peale. Küpseta 10–12 minutit. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee