Apelsinimekiga pulgakoogidFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
31. mai 2019, 08:12

HEA IDEE LASTEAIA LÕPUPEOKS! Apelsinimekiga pulgakoogid

Lihtsalt valmivad maitsvad koogikesed on lastepidudel asendamatud. Pulgakooke võib teha nii heledatest kui tumedatest vormiküpsistest või digestive küpsistest, just sellest millest paremini maitseb. Glasuuriks kasuta võimalusel spetsiaalset glasuurisokolaadi, kas see on tume või piimasokolaad, sõltub maitsest. 

Koostisosad
100 g Vormi- või digestive küpsised
50 g Maitsestamata toorjuust
1 spl Tuhksuhkur
0.5 tk Apelsini riivitud koor
1 spl Apelsinimahl
75 g Šokolaad

Valmistamine

12 tk

1. Purusta küpsised hästi peeneks ühtlaseks pudiks. Sega hulka toasoe toorjuust ja  tuhksuhkur, maitsesta riivitud apelsinikoore ja -mahlaga. Vormi massist väikesed pallikesed ja pane 1 tunniks külmkappi tahenema.

2. Sulata šokolaad vesivannil. Torka pulga üks ots sulašokolaadi ja siis pallikesse. Nii jääb pulk kindlamalt palli külge kinni. Nüüd kasta pallike sulašokolaadi ja pane siis nt suhkruga täidetud klaasi või topsi püsti tahkuma. Šokolaadi kastmine peaks toimuma üsna kiiresti, sest muidu hakkab pallike lagunema. Seepärast on hea kui sulašokolaad on kõrgemas nõus, kuhu saab palli sutsi sisse kasta. Kui kuskilt jääb pallike glasuurita, siis sinna saab lusikaga lisaks määrida.

3. Kaunista nonparellide, kuulikeste või kuivkülmutatud marjadega ja lase tahkuda. Hoia serveerimiseni külmkapis.