Nädala kook

KUUMA SUVE JAHE MAIUS: vormikook küpsiste ja rabarberimoosiga 

Pille Enden, 4. juuni 2019, 11:54
Vormikook küpsiste ja rabarberimoosiga. Jaan Heinmaa
Tiramisule sarnaselt valmiv kook saab oma maitse ja hapukuse kevadisest rabarberist. Rabarberimoosi valmistamine nõuab küll veidi pliidi abi, aga ahju pole sisse vaja lülitada. Selline kook on jõukohane ka lastele, kes oma armsat ema rõõmustada tahavad. 

Koostisosad
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Suhkur
200 g Maitsestamata toorjuust
300 g Savoiardi küpsised
2 dl Piim
100 g Valge šokolaad
RABARBERIMOOS
400 g Rabarber
1 dl Suhkur

Valmistamine

8 tk

1. Haki rabarber, pane kastrulisse, lisa suhkur ja hauta keskmisel kuumusel 7-8 minutit või kuni rabarber on pehme. Lase jahtuda.

2. Vahusta koor suhkruga ja sega toasooja toorjuustuga. Kasta küpsised piima sisse ja lao kiht vormi põhja. Määri küpsistele kiht toorjuustu-vahukoore kreemi ja sellele pool rabarberimoosist.  Riivi peale kolmandik šokolaadist.

3. Nüüd lao uuesti kiht küpsiseid, mis on immutatud piimas ja määri kiht kreemi, moosi ja riivšokolaadi. Lao peale piima sisse kastetud küpsiseid, määri peale ülejäänud kreem ja puista peale ülejäänud sokolaad.

Pane kook vähemalt 1 tunniks külmkappi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee