Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 30 minutit
Koostisosad
5 tk Kartul
0.25 tl Tšillipulber
0.25 tl Küüslaugupulber
4 spl Rapsiõli
400 g Nahata tursafilee
2.5 dl Pankot või riivsai
0.25 tl Kuivatatud tüümian
1 tk Purustatud küüslauguküüs
4 spl Õli
1 dl Nisujahu
1 tk Suur muna
2.5 spl Dijoni sinep
4 spl Riivitud parmesani juust
Sool
Must pipar
Serveerimiseks sidrunisektorid
TARTAR KASTE
2 dl Paksem majonees
1 tk Suurem marineeritud kurk
1 tk Keskmine sibul
Valmistamine
1. Koori kartulid ja lõika 5 mm paksusteks kangideks. Pane 30 minutiks külma vette.
2. Kuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kurna kartulid ja kuivata hoolikalt.
3. Sega 0,5 tl soola, 0,25 tl musta pipart, tšilli-ja küüslaugupulber. Pane kartulid ühe kihina ahjuplaadile, nirista peale 2 sl õli ja puista vürtsisegu, sega läbi. Küpseta 15 minutit, keera kartulikangid ümber ja küpseta veel 15 minutit.
4. Sega panko, kuivatatud tüümian, purustatud küülauk ja 2 sl õli. Prae pannil segu kõrgel kuumusel 4-6 minutit, et see muutuks kuldpruuniks ja krõbedaks.
5. Pane ühele taldrikule jahu ja teisele panko, klopi kausis lahti muna ja sinep.
6. Eemalda tursafileest luud ja lõika 8 võrdseks tükiks, maitsesta soola ja pipraga. Paneeri kalatükid ettevaatlikult jahus, kasta munasse ja siis paneeri pankos.
7. Võta plaat ahjust, lükka kartulid äärtesse ja pane kalatükid plaadi keskele. Küpseta 10-12 minutit kuni paneering on krõbe.
8. Tartar kastme valmistamiseks haki kurk ja kooritud sibul hästi peeneks, sega majoneesiga.
9. Võta plaat ahjust ja raputa kartulitele riivitud parmesani. Serveeri kala ja kartulid sidrunisektorite ning tartarkastmega.
Kommentaarid (0)