Inglise ja Iiri köök

Ahjus küpsetatud kala ja krõpsud 

Pille Enden, 11. märts 2019, 13:53
 Jaan Heinmaa
Klassikalist inglise tänavatoitu fish&chips on üsna mugav küpsetada ahjus ühel pannil. Nii on see ka vähem rasvasem kui friteerituna. Kala paneerimiseks kasutatud panko on jaapanipärased riivsaiahelbed, mis on meie riivsaiast õhulisem ja muredam materjal. Sarnast struktuuriga paneeringu saab ka kui kõvaks kuivanud saia kombainis peenestada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 30 minutit

Koostisosad
5 tk Kartul
0.25 tl Tšillipulber
0.25 tl Küüslaugupulber
4 spl Rapsiõli
400 g Nahata tursafilee
2.5 dl Pankot või riivsai
0.25 tl Kuivatatud tüümian
1 tk Purustatud küüslauguküüs
4 spl Õli
1 dl Nisujahu
1 tk Suur muna
2.5 spl Dijoni sinep
4 spl Riivitud parmesani juust
Sool
Must pipar
Serveerimiseks sidrunisektorid
TARTAR KASTE
2 dl Paksem majonees
1 tk Suurem marineeritud kurk
1 tk Keskmine sibul

Valmistamine

1. Koori kartulid ja lõika 5 mm paksusteks kangideks. Pane 30 minutiks külma vette.

2. Kuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kurna kartulid ja kuivata hoolikalt.

3. Sega 0,5 tl soola, 0,25 tl musta pipart, tšilli-ja küüslaugupulber. Pane kartulid ühe kihina ahjuplaadile, nirista peale 2 sl õli  ja puista vürtsisegu, sega läbi. Küpseta 15 minutit, keera kartulikangid ümber ja küpseta veel 15 minutit.

4. Sega panko, kuivatatud tüümian, purustatud küülauk ja 2 sl õli. Prae pannil segu kõrgel kuumusel 4-6 minutit, et see muutuks kuldpruuniks ja krõbedaks.

5. Pane ühele taldrikule jahu ja teisele panko, klopi kausis lahti muna ja sinep.

6. Eemalda tursafileest luud ja lõika 8 võrdseks tükiks, maitsesta soola ja pipraga. Paneeri kalatükid ettevaatlikult jahus, kasta munasse ja siis paneeri pankos.

7. Võta plaat ahjust, lükka kartulid äärtesse ja pane kalatükid plaadi keskele. Küpseta 10-12 minutit kuni paneering on krõbe.  

8. Tartar kastme valmistamiseks haki kurk ja kooritud sibul hästi peeneks, sega majoneesiga.

9. Võta plaat ahjust ja raputa  kartulitele riivitud parmesani. Serveeri kala ja kartulid sidrunisektorite ning tartarkastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee