Nädala kook

Patuselt head pontšikud kahe täidisega  

Pille Enden, 11. mai 2020, 08:41
Foto: Jaan Heinmaa
Pontšikud on küll üks patune toit, aga oi kui head! Krõbeda kesta ja aprikoosimarmelaadi või sokolaadi-pähklikreemi täidisega küpsetised maitsevad parimad soojana.

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Käesoe piim
30 g Pärm
0.75 dl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
1 tk Muna
1 tl Sool
8 dl Nisujahu (pluss rullimiseks)
65 g Pehme või
0.5 l Rapsi- või päevalilleõli küpsetamiseks
TÄIDIS
200 g Aprikoosimarmelaad
150 g Šokolaadi-pähklikreem
KANEELISUHKUR
1 tl Jahvatatud kaneel
4 spl Suhkur

Valmistamine

20-24 tk

1. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, vanillisuhkur, lahtiklopitud muna ja sool, sega läbi. Sega hulka jahu.

3. Kuumuta ahi 175 kraadini. Rulli tainas jahusel laual u 5 mm paksuseks 40x50 cm plaadiks ja lõika 10 x 5 cm ristkülikuteks. Tõsta pooltele tainatükkidele poole ristküliku ulatuses peale u 1-1,5 tl marmelaadi ja pooletele sokolaadi-pähklikreemi. Keera täidiseta pool peale, suru ääred tihedalt kokku ja vormi pallikeseks. Lase rätiku all 30 minutit kerkida.

4. Kuumuta õli potis, alanda pliidi kuumus keskmiseks, et tainas liiga kiiresti ei pruunistuks, ja küpseta pontsikud õlis igast küljest pruuniks.Tõsta korraks sõelale nõrguma ja veereta kaneeli-suhkru segus.