Toiduuudised

10 LIHTSAT RETSEPTI LASTEPEOKS! Kuidas lasteaia- või koolilõppu vääriliselt tähistada 

Toidutare, 2. juuni 2019, 16:01
Rocky Road kohtub Kirju Koeraga.Foto: Hele-Mai Alamaa
Hurraa-derii, hurraa-deraa, küll rõkkaks rõõmust maakera,. kui kõik maailma võim võiks olla laste käes! Täna on 1. juuni ning lastekaitsepäeva puhul teeme pere pisematele ühe laheda peo! Neid ideid aga saab kenasti kasutada mistahes kevadisel laste-teemalisel koosviibimisel, mida koolide-aedade lõpetamisi ajal tuleb eriti ohtralt ette!

Klikka retseptil: Rocky Road kohtub Kirju Koeraga 

Rocky Road kohtub Kirju Koeraga.Foto: Hele-Mai Alamaa

Mõnus pidupäevamagus. Tummine ja Kõik head asjad Koos! Lihtne ja Geniaalne.

Klikka retseptil: Juustu ja singiga pulgapirukad 

Juustu ja singiga pulgapirukad.Foto: Jaan Heinmaa

Kes ütles, et jäätisepulga otsas ei võiks hoopis pirukas olla? Pirukas olgu vigur ning rõõmuks lastele ja lapsemeelsetele.

Klikka retseptil: Apelsinimekiga pulgakoogid 

Apelsinimekiga pulgakoogid.Foto: Jaan Heinmaa

Lihtsalt valmivad maitsvad koogikesed on lastepidudel asendamatud. Pulgakooke võib teha nii heledatest kui tumedatest vormiküpsistest või digestive küpsistest, just sellest millest paremini maitseb. Glasuuriks kasuta võimalusel spetsiaalset glasuurisokolaadi, kas see on tume või piimasokolaad, sõltub maitsest. 

Klikka retseptil: Ahjus küpsetatud kala ja krõpsud 

Ahjus küpsetatud kala ja krõpsud.Foto: Jaan Heinmaa

Klassikalist inglise tänavatoitu fish&chips on üsna mugav küpsetada ahjus ühel pannil. Nii on see ka vähem rasvasem kui friteerituna. Kala paneerimiseks kasutatud panko on jaapanipärased riivsaiahelbed, mis on meie riivsaiast õhulisem ja muredam materjal. Sarnast struktuuriga paneeringu saab ka kui kõvaks kuivanud saia kombainis peenestada. 

Klikka retseptil: Juustused ahju-nachoʼd paksu seene- ja punaste ubade kastmega 

Juustused ahju-nachoʼd paksu seene- ja punaste ubade kastmega.Foto: Jaan Heinmaa

Kogu lastelt plusspunkte ja teata, et „Täna sööme nacho`sid!“ Ja mitte ainult, vaid koos mehhikopärase oakastme ja avokaadolisandi guacamole`ga. Soolased maisikrõpsud muutuvad hoobilt toitva ja maitsva eine vägagi kohaseks koostisaineks. Hapukoor olgu laual maitsete pehmemaks ja sametisemaks tegemiseks. Kui soovid, lisa kastmele ka minilihapalle.

Klikka retseptil: Krõbedad šokolaadipallid 

Krõbedad šokolaadipallid.Foto: Hele-Mai Alamaa

Muhe mõnus suupiste, mis on iga põnni lemmik!

Klikka retseptil: Pitsasuupisted küüslaugu ja mozzarella’ga 

Pitsasuupisted küüslaugu ja mozzarella’ga.Foto: Tuuli Mathisen

Valmis küpsetusseguga on pitsa õnnestumine garanteeritud ning valmistuskäik jõukohane ka neile, kes muidu ehk pärmitainast küpsetisi veidi pelgavad. Vahelduseks klassikalistele pitsadele võid speltajahust tainale anda hoopis uue kasutusvõimaluse ning valmistada pitsatainast põhjale küüslaugu ja juustuga suupisteid.

Klikka retseptil: Kartulipesad 

Kartulipesad.Foto: Seljamaa Fotostuudio

Need krõbedad kartulipesad on nii maitsvad, et ei usukski, et kartulist midagi nii head saab! Maasuitsune singi maitse ja krõbekartul on eestlasele vanadest aegadest üks lemmikkooslusi olnud. See prantsuspärane variant on justkui moderniseeritud eesti vana, kuhu võõrapärase nimega juust lisaks on pandud.

Klikka retseptil: Pisikesed suvikõrvitsa-juustuvahvlid 

Pisikesed suvikõrvitsa-juustuvahvlid.Foto: Mai Grepp

 Muhedad ampsud, mis jahtudes muutuvad krõbedaks. 

Klikka retseptil: Mahlased miniburgerid 

Mahlased miniburgerid Foto: Laura Strandberg

Mõnusad veisepihvid koos marineeritud kurgi ja Cheddari juustuga on teada-tuntud klassika, mis paneb suu vett jooksma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee